Daca ajungeti prin Sibiu…

Tare frumos e Iasul meu, plin ochi de studente, si-o sa fie si mai fain cand or sa dea astia drumul (sper sa nu-l demoleze, acum pe ultima suta de metri) la proiectul Palas, sau cand or sa dea drumul la pasajul mirobolant din fata la Hala Centrala, sau cel de la Fundatie, care-i abia in fasa. Era cat pe ce sa uit de munca de renovare ce se duce la Ciric, care banuiesc cu imaginatia mea bogata ca o sa fie foarte misto, un fel de strand ca in Piatra Neamt.
Imi pare rau ca nu am niste poze de pe santier sa va faceti o idee cam ce fain o sa fie cand e gata.

Totusi, orasul asta cade pe locul doi fara drept de apel in topul personal dupa Sibiu. Prima data cand am ajuns in Sibiu a fost prin 2005, cand am terminat liceul si-am vrut sa ma fac ofiter, ca au aia acolo o scoala pentru d-alde astia. Binenteles ca n-a fost sa fie, si in loc sa-mi petrec patru ani din viata pe banii statului in asa frumusete de oras, m-am ales cu o vizita de cateva zile, pe banii mei.
In ultimele luni m-am plimbat iar prin tara (portofelul imi zice s-o las mai usor) si-am nimerit nu o data, ci chiar de doua ori in capitala culturala a europei din 2007.

Hermannstadt (ca asa-i mai zice) arata impecabil, foarte curat si civilizat (influenta vestului, deloc salbatic) cu o impletire ciudata de arhitectura veche si cladiri moderne. Ce m-a impresionat in mod placut este faptul ca in centrul vechi, in cele doua piete, desi exista, n-ai sa vezi firme (cand zic firme ma refer, de exemplu, la patratelul portocaliu de la Orange) care sa strice estetica locului. Nu stiu cum s-a instituit treaba asta si cum au acceptat firme multinationale sa-si modifice brandul, imaginea, pentru a nu da o nota discordanta cu arhitectura inconjuratoare. Sau poate asa e si normal, si-oi fi eu de la tara. Ma rog…
Dupa ce am vizitat cam tot ce era de vizitat, era si normal sa caut un loc cu muzica faina si bere rece, si intr-un tarziu chiar am gasit, cu ajutorul nepretuit a unor domnisoare, Music Pub.
Berea ca berea, ca-i (aproape) aceiasi peste tot, dar crasma ca aia, mai rar. Muzica rock, dar cu volumul destul de incet ca sa nu trebuiasca sa strigi la cei de la masa, servire ireprosabila, tot tacamul. Daca aveti vreodata drum prin Sibiu, nu ratati gramofonul din Piata Mica, ca acolo-i pub-ul.

Latest Comments

  1. rembo 14 aprilie 2012
  2. rembo 14 aprilie 2012
  3. Paul 18 aprilie 2012

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.