Prostitutie 2.0

Inainte de a-mi scrie umilul meu indemn, va invit sa cititi un articol serios, despre ce insemna de fapt blog acum cativa ani buni, si daca aveti prejudecati prostesti sa faceti cumva abstractie de persoana care l-a scris (daca o recunoasteti) sau limbajul semidur si semipur folosit, pentru simplul fapt ca are dreptate.

Si eu, ca si multi alti propietari de blog cu acte in regula si oarecare vizibilitate de Z-lister mai scot cate un ban din scris articole. Ca-i vorba de articole platite (advertoriale) sau care au castigat la vreun concurs, ca-i vorba efectiv de bani sau plata in natura (nu va ganditi la prostii, ma refer, de exemplu, la piscoturi) conteaza prea putin. Si nu vreau sa zic aici ca e gresit si ca nu ar trebui sa facem asta. E alegerea fiecaruia. Pana la urma, timpul care-l pierd in fata monitorului eu as putea sa-l folosesc in alte activitati poate chiar mai banoase. Da, e un fel de prostitutie 2.0 dar daca tot il pierd cu cititul si scrisul, nu merita si sufletul meu o bere, doua, trei?

Eu imi marchez articolele platite direct in titlu cu (P) ca sa stie lumea ca pe articolul ala am primit ceva. E o chestie care o consider de bun simt, si o fac din respect pentru cititorii mei, multi, putini, cati or fi ei. Am observat ca nu sunt singurul si asta e foarte bine. Dar nu-i si de ajuns.

Eu cred ca spre deosebire de articolele de zi cu zi, care in principiu ar trebui scrise din dorinta de a scrie, si in afara de standardele lirice personale n-ar trebui sa conteze altceva, pentru alea platite, sau pentru cele care participa la campanii, ar trebui depus un efort dublu. Pentru ca in multe articole de acest gen se simte minciuna si artificialul. Articolele „miros” de la o posta a hoit si a plastic ieftin. Si efortul nu e pentru beneficiarul link-urilor. Nu e pentru bani, telefoane, carti, bilete sau savarine.

Efortul ar trebui depus pentru cel ce le citeste. Si advertorialele ar trebui scrise cam asa.

Latest Comments

  1. suflet de curva 9 mai 2012
    • Mack 15 mai 2012
  2. Alina 10 mai 2012
  3. Madalina 12 mai 2012
  4. Andrei Bibire 16 mai 2012
  5. Andrei Bibire 16 mai 2012
  6. George(Afaceri Online) 8 iunie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.