Cu cine se bate Google?

Mie imi place politica Google, imi plac produsele si serviciile lor. Imi place ca oamenii care lucreaza acolo chiar sunt incurajati spre inovatie. Am mai zis-o si inca o mai zic. Dar pana la urma, cel mai important aspect este cel financiar.

No shit, you might say.

Astazi e a doua zi de Google I/O 2012, si deja s-au prezentat cateva chestii importante pentru omul de rand, cum ar fi urmatoarea versiune de Android OS adica Jelly Bean 4.1 sau noua tableta Nexus 7.

Fara doar si poate, Galaxy Nexus va fi primul care va primi update-ul la Android 4.1. Nu-i ceva major, e o diferenta minuscula de doar 0.1 care se caracterizeaza in mici modificari ale interfetei, un spor de viteza (proiectul Butter cu ale sale minim 60 frames per second), tastatura predictiva gen Swiftkey, Google Maps disponibile offline, sau Google Now – un asistent personal care se foloseste de comenzi vocale si datele acumulate despre tine in decursul timpului, dictare in mod offline si Chrome care-i browser default.

Iar despre Nexus 7 nu pot sa zic decat ca suna foarte bine. Tableta Google, facuta de Asus, la 200 de dolari? Sincer, eu inca prefer Samsung Galaxy Tab 7.7 (ca si asa ii apare update-ul), pentru slotul SD si SIM, dar nici cu Nexus 7 nu mi-e rusine.

Si brusc ceva mi-a devenit clar. Samsung Galaxy SIII abia a aparut cu Android 4.0. La fel si HTC One X. Nu vorbim de celelalte telefoane ce ruleaza Android OS pentru ca prea putine au primit o experienta completa de Ice Cream Sandwich, si sa fim seriosi, sunt prea putine, pana la 8% din totalul dispozitivelor.

Intr-o luna, cand va fi lansat Jelly Bean pentru Galaxy Nexus, aceste telefoane vor fi oarecum depasite.

Google nu se bate cu Samsung, LG, Sony, Asus, etc. I-a cucerit din momentul cand acestia au lansat primele telefoane cu Android OS si-i tine la respect autoimpus de imposibilitatea inginerilor si developerilor de a tine pasul cu echipa de dezvoltare Android OS.

Adevaratul competitor nu-i nici Apple, oricat s-ar zbate cu procesele si patentele va avea intotdeauna o cota de piata in jurul a aproximativ 20%. Pentru ca doar 20% din oamenii pasionati de tehnologie se incapataneaza sa plateasca dublu pentru un dispozitiv care face doar jumatate din ce face concurenta. Android OS e mai avansat decat iOS, e folosit de mai multa lume, are mai multe aplicatii, etc, etc.

Adevaratul inamic e Microsoft, care a zvacnit destul de amenintator cu Windows 8, WP8 si Surface.

Latest Comments

  1. Gabi 29 iunie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.