Posesie

We buy things we don’t need, with money we don’t have, to impress people we don’t like.

Treaba asta o zicea Brad Pitt in Fight Club, unul din cele mai bune filme care le-am vazut. Binenteles, reactiile la filmul asta sunt duale. (Stereo, ca sa arunc o gluma care o s-o inteleaga putini) Ori te gandesti ca e o marie porcarie de film (ceea ce ma face sa indoiesc de calitatea sinapselor tale) ori zici in sinea ta: „Da, are dreptate ideea filmului, DE ACUM O SA….o sa-mi continui viata cum am facut-o si pana acum!” Desi posibiliatea exista, eu personal nu cred ca exista cineva care sa-si fi schimbat modul de trai din cauza unui film ca Fight Club.

In primul Matrix era un tip care se saturase de terci, vroia bagat inapoi in lumea virtuala unde avea sa savureze (imaginar) mancaruri alese, in timp ce in realitate era hranit prin tuburi cu o solutie nutritiva. Pastila albastra e mai tentanta decat cea rosie, ignorance is bliss, stiu asta. Adevarul e greu de inghitit, sa inoti impotriva curentului e si mai greu, de ce nu te-ai complace in aceiasi situatie, tu si ceilalti 7 miliarde de colegi de turma? Pentru ce motiv ai spune ca nu ai nevoie de un anumit lucru, cand turma spune ca trebuie sa-l ai? Haine, incaltaminte, gadget-uri, ultimul racnet in materie de piuneze, etc.

Ma uitam azi pe un site numit DealExtreme si-am ajuns sa-mi doresc chestii marunte care de fapt nu imi trebuiesc, desi as avea alte chestii mai importante pe care sa-mi cheltui banii, pentru a ma simti eu implinit. Nu vreau sa impresionez pe cineva pe care nici macar nu-l plac cum zice citatul, le vreau pentru mine. Nu ma incanta afisarea cat posesia.

PS: Ca sa fac o paranteza si sa fortez un pic citatul, ar insemna ca eu nu ma plac. Si asta e total neadevarat. ­čśÇ

Latest Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.