Cu sau fara, sunteti cei mai buni dintre noi!

Eu n-am tv (v-am mai zis) din considerente de pastrare a inocentei personale. Si recunosc, cu mana pe inima ca sunt momente cand regret, cand mi-e dor sa ma uit la Teleenciclopedia, la Myth Busters sau desene animate. Sau la Jocurile Olimpice.

In seara asta am aflat de la un drag prieten si coleg, de reusita echipei masculine de sabie compusa din Tiberiu Dolniceanu, Rares Dumitrescu, Florin Zalomir si Alexandru Siriteanu, care a reusit sa insface, si pe buna dreptate, argintul olimpic. Nu sunt singurii romani medaliati (mai avem 6) la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, dar aceasta victorie inseamna un pic mai mult din pricina faptului ca trei dintre ei sunt nu doar moldoveni, dar chiar sunt din Iasi. Si simt in sufletul meu o farama de mandrie locala cand ma gandesc ca habitam pe aceleasi 7 coline.

N-om fi noi romanii mare scula bascula in contextul geopolitic actual (m-am murdarit de stiinte politice pe la gura?), nu suntem nici cea mai mare putere militara, nici cea mai infloritoare economie sau cea mai functionala democratie. Ca sa lasam impresiile la o parte, suntem cam praf la toate pana in momentul cand urcam pe podium pe locuri fruntase alaturi de tari cu mot in frunte ca Japonia, Rusia sau SUA.

Prin presa s-a batat mult timp apa in piua pe dopaj, iar jurnalisti ca Mircea Badea sau Victor Ciutacu isi bat joc de sportivii nostrii, cand atitudinea normala e de apreciere si respect pentru munca si rezultatele obtinute. Sa nu uitam ca fondurile alocate pentru pregatirea celor care fac sa se arboreze drapelul romanesc prin tari straine sunt minime asa ca mesajul meu e urmatorul:

Cu medalii sau fara, suntem mandri de voi toti!

Cristi pleaca la Londra, din partea companiei Farmec care e sponsorul principal al echipei olimpice a Romaniei  si vrea sa transmita, printr-un steag, cate un mesaj pentru mandrii nostrii olimpici. Citez: „Hai să ducem România 2.0 la Jocurile Olimpice!

PS: Cristi, sa-mi spui daca o sa auzi pe acolo o melodie care incepe asa: Iasule, Iasule, mandra cetate, numele tau, lumea strabate… , da?

Sursa poza aici.

Latest Comments

  1. SorinM 5 august 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.