IFA Berlin 2012. Sosirea

In urma cu un articol sau doua ziceam ca o sa va tin la curent cu ultimele chestii care le fac, deci cred ca ar fi okay sa incep cu…inceputul.

M-am imbarcat fara emotii in avionul Tarom pe cursa Iasi-Bucuresti. Ultima data cand am zburat cu avionul era intr-un jerpelit de An-2 (YR-PBU) din care am sarit cu parasuta prin 2006 si imediat ce am simtit ca sunt in aer, am simtit ca s-a instalat ideea aia contrara principiilor bunului simt care imi spunea „Sari!” Neavand parasuta si nefiind nici cazul am stat cuminte in scaun, cugetand la logica sinistra a celor care au dotat avioanele de pe cursele interne cu veste de salvare. Cam care-i sansa, pe un traseu Iasi-Bucuresti, sa pic de pe cer, si mai ales, sa nimeresc o apa? O alta chestie care ma depaseste este necesitatea de a inchide toate aparatele electronice pe timpul decolarii si aterizarii, de parca un simplu „mod avion” n-ar fi de ajuns.

Ca sa nu vorbesc numai de rau, pot spune cu mana pe inima, dupa ce-am calatorit si cu Niki (o companie austriaca) dar si cu AirBerlin, ca stewardesele noastre sunt mai misto. Asta fara misto. Strainii ne intrec in confort, cookies, servire, avioane, etc dar femei ca romancele mai rar.

Am ajuns fara probleme (totusi nu recomand sa transportati oale si ulcele de lut in bagajul de cala) in Berlin, apoi am gasit si hotelul unde sunt in prezent cazat Un alt aspect care tin sa-l amintesc e legat de bere. Te-ai astepta ca berea sa curga prin conductele viu colorate ale capitalei germane, sa te impiedici de ea pe strada, sa ceri o apa si sa ti se ofere o bere. Total gresit. Cu gatul uscat am umblat printr-o gramada de marketuri de cartier fara sa gasesc o bere de ras. Bai, absolut nimic! Am gasit suc, apa, vin, etc dar bere nu, abia cu greu dupa ore intregi. Ori o fi vreun ritual local conform caruia berea nu se consuma in intimitatea caminului, ca la noi de exemplu nu este toneta care sa nu aiba macar o bere. Foarte ciudat.

Articolul asta o sa contina si niste poze dupa ce reusesc sa le adaug, iar urmatorul va fi despre Unpacked.

Latest Comments

  1. marck 29 august 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.