Tot despre Galaxy Spica si Eclair 2.1

Am promis ca revin cu un articol mai lung referitor la update-ul de firmeware pentru Samsung Galaxy Spica asa ca, iata:

Procesul de update l-am facut dupa tutorialul aflat pe Samsung-Firmwares cu firmware-ul I570EXXJE4, dupa ce am aflat de pe MobileWave ca acesta este cel care il folosesc si cei de la Bucuresti pentru update. Nu-i facut pentru Romania, dar are limba romana in meniu, iar setarea unui APN pentru conectarea la net e foarte usoara. (O sa explic mai la sfarsit)

Daca va apucati de update, sa stiti ca o sa aveti nevoie de Kies, mai exact de driverele care le baga Kies, cu cele care le are NPS nu functioneaza.

Trecand peste asta, urmeaza combinatia de taste care fac intrarea in modul „update-firmware”. Combinatia corecta este „Volum Jos”+”Camera”+”Refuzare apel”. Specific combinatia aceasta pentru ca eu am gasit-o gresit in unele tutoriale.

Dupa ce am rezolvat aceste probleme, m-am chinuit o groaza sa il conving pe programul de flasuit, Odin, sa-mi recunoasca telefonul. M-am chinuit o groaza, asta insemnand cateva ore. Daca nu va iese din prima, incercati cu scoaterea bateriei la telefon, restart la pc, inchidere si deschidere Odin. M-am si speriat ca mi-am brick-uit telefonul cand a fost recunoscut doar un pic (termenul asta nu l-am inventat eu, e luat din expresia „brick your phone” care inseamna ca e distrus, fubar, etc) si procesul de update nu mai continua. Dupa 10 minute mi-am luat inima in dinti si l-am deconectat.

Totul a fost ok, ideea e sa nu-l scoate-ti dupa ce arata pe telefon ca se descarca software-ul. Bun.

Trecand peste problemele cu update-ul neoficial la 2.1 si entuziasmul de inceput pot spune ca eclair, cel putin firmware-ul care l-am folosit eu nu-i chiar asa de grozav.

Plus-urile care le aduce update-ul le gasiti peste tot: bluetooth, mai multe screens, etc.

Dar iata si problemele care le-am intalnit:

Pantheon e launcher-ul default in acest firmware si nu-mi place. Foloseste prost spatiul pentru widgets, plus ca e cam lent. (Personal am folosit LiveHome, ADW.Launcher, HelixLauncher, LauncherPro, ultimul fiind destul de ok. Multi recomanda Zeam, insa mie nu-mi merge, imi da eroare cand il setez. Apropo, pentru schimbat launcherele, cautati in Marchet aplicatia Home Switcher)Galeria se misca un pic cam greu iar lipsa butoanelor de next, te face uneori sa dai cu degetul pe ecran, si crezand ca nu ti-a luat in considereare gestul, sa mai dai de vreo cateva ori, ajungand astfel sa sari cateva imagini.

Playerul audio default, desi are mai nou egalizatoare presetate, se misca greu si ii lipseste scrool-ul rapid, dupa litera de care dispunea cel din versiunea de baza.
Agenda e mai complexa insa are bug-uri cand amesteca contactele din agenda gmail cu cele de contul de facebook, de exemplu.

Ultimul lucru, browserul nu mai are preview la ferestre deschise, acest feature fiind inlocuit cu o simpla lista.
Inca o chestie, n-am gasit nici un taskmanager care sa lucreze bine cu acesta versiune de android, majoritatea inchizand servicii de baza, launcher-ul, etc, chiar cand acestea sunt trecute la lista de exceptii…

In acest moment ma apuc sa-i fac update cu versiunea I570EXXJH1 aparuta luna aceasta.

PS: Intrati in Setari, Wireless si Retea, Retele Mobile, Nume puncte de acces, si acolo adaugati un nou punct de acces cu urmatoarele date:
Nume:orange
APN:internet
MCC:226
MNC:10
Tip APN:internet

Mai sunt campuri acolo, dar la mine sunt nesetate si netul imi merge perfect (banuiesc ca nu pot sa trimit MMS, dar nu-i o problema pentru mine) daca are cineva un Spica nou, sa se uite in setari si sa le scrie intr-un comentariu ar fi super.

Latest Comments

  1. taximetristu' 28 august 2010
  2. Mack 28 august 2010
  3. Mack 28 august 2010
  4. taximetristu' 30 august 2010
  5. Mack 30 august 2010

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.