Am incercat sa activez VoLTE si VoWiFi pe Google Pixel 5 fara root.

De fiecare data cand sun sau sunt sunat pe telefonul meu Google Pixel 5, desi sunt conectat LTE, reteaua se schimba brusc in H sau H+. Telefonul suporta atat VoLTE cat si VoWiFi dar acestea nu functioneaza in retelele din Romania. Google da vina pe operatorii de telefonie, ca nu si-au adaugat setarile de VoLTE, VoWiFi si 5G. Operatorii dau vina pe Google, ca…motive. Rezultatul este simplu, nimeni nu poate beneficia de aceste servicii pe telefoanele Google in Romania fara sa umble la telefoane.

Petitia care cere adaugarea profilului IMS de catre operatorii din Romania a fost deja semnata de 1418 oameni la momentul scrierii acestui articol, sincer eu nu mai am sperante.

Ieri am incercat sa activez functiile de VoLTE si VoWiFi printr-un tutorial care nu presupune root-area telefonului (nu prea as vrea sa ma trezesc ca nu-mi mai merg update-urile oficiale sau aplicatiile de banking) si spre surpinderea mea, meniurile care permit activarea celor doua functii apar ca fiind functionale. Insa doar apar, telefonul se deconecteaza in continuare de pe LTE si trece pe H sau H+ atunci cand primesc sau initiez un telefon. Insa tutorialul functioneaza pe telefoanele Pixel 6, Pixel 6a, Pixel 6 Pro, Pixel 7 si Pixel 7 Pro. Ceva legat de procesor…

Daca aveti deja root sau planuiti sa va faceti root ca sa beneficiati de VoLTE, VoWifi si 5G, exista un alt tutorial pe xda care explica ce si cum.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.