Update la Android Head Unit Alps 9211B / MEKEDE TS100

Intr-un articol precedent scriam ca in materie de Android Head Units, pe afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul. Sau, ca sa fiu exact, nu-i leopardul, e un lenes satul de foame. Specificatiile de pe eMag nu prea bat cu realitatea, fiind mai slabe decat ce se sustinea, cutia era mai mult generica, nici macar producatorul nu am reusit sa-l aflu, cautari pe Google la „alps 9211B” nu dadeau prea multe rezultate.

Daaar tot nu m-am lasat, prin alte sapaturi internautice am descoperit ca ce-am eu, e de fapt un MEKEDE TS100. Dispozitivul e vandut si sub alte nume, dar cam asta e.

Dupa alte si alte sapaturi am dat de acest server de fisiere file.xygala.com (username: XYAUTO si parola: 123456) care contine ROM-uri pentru mai multe modele de Android Head Units de proveninenta chineza. Folositi cu incredere Google Translate. Dupa ce-am cautat dupa 9211, am ajuns sa gasesc varianta 9211B, Android 10, pentru Vertical Screen, Foreign Language si versiunea pentru rezolutie 1024×768.

In final am dat peste 2 fisiere zip, dintre care l-am ales pe ala care se termina in en-ota-v7.3.5 pentru ca arata similar cu cel din ghidul video de aici. L-am dezarhivat si-am pus si fisierul zip alaturi de fisierele dezarhivate, desi nu sunt convins ca trebuia sa fac asta (dar asa a facut si tipul din ghidul video) si le-am copiat pe toate pe un stick usb care trebuie sa fie formatat FAT32, cu default allocation size.

Intr-un final, am bagat stick-ul in unul din cele 2 porturi USB ale Android Head Unit, am intrat in lista de aplicatii, apoi Car Settings, apoi la System info, unde daca stick-ul USB a fost bagat corespunzator, o sa devina activ butonul din mijloc jos pe care scrie Android Upgrade. O sa fiti nevoiti sa confirmati inca o data ca vreti upgrade-ul. Daca dai pe „yes” in mai putin de 5 minute, o sa aveti ultima versiune.

Credeam ca o sa pierd tot, insa procedura mi-a tinut minte setarile, aplicatiile, muzica de pe Spotify, contul de Google, tot. Mi se pare ca versiunea noua se misca mai bine, mult mai responsiv sistemul de operare. Pe de alta parte, n-am scapat de bara de control climat din partea de mai jos care la mine ocupa spatiu in schimb am primit o bara in plus, in partea de sus, pe care am niste short-cuts pe care eu nu prea le folosesc.

Ca sa fiu sincer, nici nu imi pasa foarte tare, ca am primit si eu Android Auto si CoolWalk care arta superb si se misca aproape impecabil…dar asta intr-un articol viitor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.