Android Auto Coolwalk pe Android Head Unit

Desi Android Head Unit-ul (o sa prescurtez AHU de acum inainte) pe care l-am instalat eu in masina are niste functii de mirroring, si am rezolvat si problema cu interfata, lucru pe care l-am explicat intr-un articol anterior, sincer parca tot as vrea sa mearga Android Auto. Din pacate nu e suportat din fabrica, asa ca a trebui sa recurg la niste artificii.

In primul rand, am incercat cu aplicatia lor dedicata pentru activarea Android Auto, si anume Android Auto Receiver (link de Google Play). Aplicatia asta ar trebui sa se instaleze pe AHU si atunci cand conectezi telefonul, Android Auto ar trebui sa porneasca. Oficial din Google Play pe mine nu ma lasa sa-l instalez, asa ca am incercat cu un apk luat de pe apkmirror, si incarcat in Drive. N-a mers, o sa mai incerc o data zilele astea, dar nu am sperante mari.

Varianta care merge, oarecum, este sa urmatoarea: Am instalat Headunit Reloaded Emulator pe AHU. Am conectat telefonul la AHU prin una dintre mufele USB disponibile si un cablu USB A to USB C, am ales din meniul Headunit Reloaded Emulator conexiunea prin fir si am reusit astfel sa am Android Auto, prin fir, de pe telefon pe AHU. Cumva merge, insa am niste probleme de afisare, lucru pe care developer-ul aplicatiei a zis ca nu o sa le am daca platesc varianta full. Aplicatia are niste setari cu privire la afisare insa am de ales doar intre 800×480, 1280×720 si 1920×1080. In nici o varianta nu functioneaza corect. Poze mai jos:

Mi-am luat teapa, nu e tocmai o imbunatatire fata de ce-am eu pe AHU, ca arata naspa, dar dupa inca cateva zeci de minute de sapat pe internet am ajuns la concluzia ca nu este totul pierdut, ca e posibil sa se rezolve totul din momentul cand o sa am parte de Android Auto varianta Coolwalk, care abia de vreo 2 saptamani a inceput sa fie activata de Google pentru unii utilizatori si are o interfata noua, frumoasa, prietenoasa, care se adapteaza la ce rezolutie are fiecare, cu 4 iconite in partea de jos.

Din pacate, cand am incercat sa ma inscriu in beta testing am primit mesajul ca sunt deja prea multi deja si nu se mai accepta altii. Deci mumu, trebuie sa astept pana update-ul care teoretic ar trebui sa rezolve problema aceasta. nwradu se lauda tocmai de la sfarsitul lui decembrie ca are Coolwalk, dar el era pe o combinatie ciudata de beta, totusi am toata increderea ca in maxim o luna o sa am si eu. Oficial si stabil a inceput sa apara pe data de 5 ianuarie 2023 deci suntem inca in grafic.

Intre timp, puteti sa aruncati o privire la ce aplicatii sunt perfect compatibile cu Android Auto aici.

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.