Cel mai bun launcher pentru Android Head Unit Alps F9211B.

Scriam zilele trecute ca mi-am schimbat sistemul audio stock de pe Mazda, de unul singur, cu un Android Head Unit vandut de catre Navi-it. Am reusit si-am instalat pe el un programel numit Spec Device pentru a verifica exact daca sunt exacte informatiile prezentate pe site-ul lor. Aveam o eu banuiala ca nu prea bat. Dar nu conteaza, stiu in mare pe ce-am dat banii si nu-s nebun sa dau bani pe un Android Head Unit de la o firma respectabila ca nu-mi ajung rinichii sa platesc. Plus ca in foarte mare proportie isi face treaba. Am pus mai jos specificatiile reale.

Manufacturer: alps
Model: F9211B
Android: 9.1; 1654523542; SDK27
Display: 1024 x 768; DPI: 160; Evaluated Size: 8.0″
Touch Screen: Multitouch 5 points
GPU: Mali-450 MP; ARM; OpenGL ES-CM 1.1; OpenGL ES 2.0 58bf738
RAM: 0 MB
Flash: 1.000 GB; 16 GB (14.676 GB actual)
Processor: 4 cores; ARMv7 Processor rev 3 (v7l); Max: 1118.0 MHz; Min: 598.0 MHz

Phone: None
WiFi: wlan_drv_gen2
USB Host: Yes
Bluetooth: Yes
GPS: No

Battery: Technology: ; Voltage: 4200
Camera: Fail to connect to camera service
Camera 2: No
Vibrator: No

Am marcat cu portocaliu datele care nu se potrivesc cu ce era pe eMAG la descriere, adica din start lucruri destul de importante, adica versiunea de Android OS, la RAM nu stiu ce sa zic, o sa incerc si cu alt software de test sa vad cat RAM are, iar la procesor lipsesc vreo 200Mhz. Chestii pe care daca nu le cauti exact, nu le afli.

Problema cea mai mare pentru mine era la interfata. OMFG, cine a facut interfata n-avea nici o treaba cu design-ul sau ergonomia. Functional cat de cat, dar urat cu spume. O sa fac niste screenshots, dar se vede si din poza ca era hidoasa. Dar fiind Android, stiam sigur ca exista inlocuitori pentru launcher-ul original, asa ca m-am pus pe cautat si pe testat.

AGAMA Car Launcher era prea simplu si prea semana a infotaiment stock, VIVID Car Launcher arata super, pacat ca nu se aseza okay pe display-ul meu vertical plus ca se misca mai prost ca launcher-ul original. Nova Launcher l-am testat doar pentru ca era pe lista cuiva, dar clar nu e facut pentru Android Head Units. Eu l-am folosit pe majoritatea telefoanelor non pixel pe care le-am avut, e super pentru telefoane sau tablete, cand vrei o experienta apropiata de Android stock dar nu e gandit pentru masini. Il am full, platit si nu e okay. Plus ca cere o gramada de resurse.

Acum sa ne uitam la Car Launcher.

Car Launcher in schimb e moka, rapid, are teme faine, integrare cu Spotify, nu trebuie sa intru in aplicatie ca sa schimb piese sau sa pun pauza. Are si varianta platita care costa 33.99 lei, care deblocheaza tot felul de alte functii interesante, eu inca nu am platit desi sunt tentat.

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.