Cine o sa faca prima masina autonoma decenta

Ma uitam acuma la Tesla Self Driving vs Everyday Roads! de la Marques Brownlee si e destul de misto sa vezi o masina care face toate manevrele pe care le-ar face un sofer, cu minim de efort. Si ma gandeam mai devreme la faptul ca Midjourney, AI-ul pe care-l folosesc pentru a genera imagini pentru blog, e super fain antrenat, asa ca mi-a picat fisa.

Exista o companie care nu are legatura cu industria auto (inca) care se vor afla, daca nu deja se afla, in posesia a unor informatii super pretioase pentru toata industria producatoare de masini. Ne aflam intr-un moment de cotitura, cand usor se trece de la masini ICE (internal combustion engine) conduse de oameni la masini electrice conduse de sisteme autonome/A.I.. Oferta de modele electrice creste in fiecare an, pretul scade, sau in cel mai rau caz se pastreaza dar cresc performantele.

Compania despre care vorbesc este Alphabet – compania care detine Google. Google are o baza de date imensa cu modul de a conduce a sute de milioane de soferi pe probabil toate drumurile publice din lume. Aceiasi tehnologie care iti arata pe Waze si Google Maps ca sunt ambuteiaje sau ca se circula bine poate fi folosita pentru a antrena un AI sa-ti conduca masina, cu mult mai bine decat reuseste tehnologia curenta, care oricum este destul de impresionanta.

Avand in vedere ca Elon Musk aproape a vandut compania Tesla catre Google in 2013 cand erau la un pas de faliment, si ca Alphabet Inc detine Waymo LLC, companie care face cercetari in acelasi domeniu, al masinilor care se conduc singure, eu cred ca o masina care sa se conduca singura cu adevarat va avea ceva tehnologie de la Google, asa cum si marea majoritate a telefoanelor ruleaza sistemul de operare Android OS.

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.