Malum Necessarium

Azi am fost prin Palas in magazinul ala care are drept firma o diafragma galbena si vinde Nikoane. Adica DSLR-uri (si in aceiasi masura sapuniere, obiective, lunete, trepiede si tripozi, aduse de la antipozi. De fapt, Nikon isi are cartierul general in Japonia care-i tot in emisfera nordica la fel ca tarisoara noastra deci nu-i de la antipozi. Da’ va rog sa scuzati licenta poetica care denatureaza adevarul relativ al existentei noastre efemere. Trecand la aspecte mai lumesti, m-am inchinat la nikoane, si mai ales mi-am facut cruce la pretul unor bijuterii de aparate foto care nu m-ar deranja, ba chiar din contra, sa le detin.

Ca deh, un blogger trebuie sa aiba chestii, nu poate sa fie doar el si o mazgalitura nastrusnica 2.0 pe o foaie virtuala. Nu bre, cititorule care esti, nu se poate asa. E dovada de #saracie si nu te ajuta deloc in indeplinirea quest-urilor onlineristice autoimpuse de altii. Prin urmare si asadar, sa purced la intocmirea infamei si totodata infimei liste de gadgeturi care nu trebuie sa lipseasca nu din dotarea cat din alcatuirea omului nou, ala cu batatura in podul palmei de la mouse.

1.Calculator. Rasnita cu tastatura si mouse, capabil sa ruleze 10 pagini deschise in Opera si inca vreo 3 in Chrome plus o conexiune decenta la internet. Orice teava incapabila sa descarce un empetrei in maxim 10 secunde nu ca-i indecenta, trece deja in desantare. Se recomanda schimbarea tastaturii la 6 luni sau macar o revizie pentru a o curata de scrum, biscuiti si coji de samanta care impiedica prin simpla prezenta printre litere a avantului creator si oripileaza muzele care in pauze vor sa se dea, si ele, pe net.

2.Laptop. Bazdaganie ultramobila, din categoria netbook sau (mai nou) ultrabook pentru scris si publicat live, fara playback din orice locatie si orice pozitie. In afara cazurilor cand posezi un telefon cu Android OS si faci sharing la conexiunea mobila recomand si o „cleva” – commo se dice la Italia, in spetza un stick cu internet mobil.

3.Aparat foto. Decat sapuniera mai degraba deloc, orice-i negru, cantareste peste 400 de grame si are un tun de obiectiv e social acceptat, adaugand la eticheta de blogger si cea de fotograf profesionist. Da, din pacate, nu mai e de ajuns sa ai doar Instagram pe iPhone, acum au si #saracii si ai nevoie de ceva mai palpabil. Daca mai stii si ce fac diferitele butoane care impanzesc aparatul, esti baet.

4.Smartphone. Daca esti special iti iei iPhone, daca esti #omfain pui mana si te scobesti prin buzunare de un telefon cu Android OS si instalezi toate aplicatiile posibile, ca nu se stie ce situatie nastrusnica mai poate aparea. Alexandra poate sa confirme šŸ˜€

Avand in vedere ca titlul are vag legatura cu ce am aberat eu, mai aveti vreo idee de gadget neaparat necesar sau am reusit sa inchid, triumfator, lista?

PS:Era sa uit de simplul si atat de folositorul prelungitor.

Latest Comments

  1. Alexandra Bohan 2 august 2012
  2. SorinM 5 august 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.