Authorship, sau cum sa-i spui lui Google ca tu esti ala

Din gama de probleme existentiale care imi mananca mie timpul e si profesionalizarea acestui blog. E chestia aia in care investesc timp si neuroni si-mi place mie s-o bibilesc din cand in cand.

Daca initial am pornit de la blogspot si se numea LocDeDatCuCapul (vezi poza mai jos) acum am ajuns sa am un site fain, modern, aratos si plin de continut. Era sa zic ca-i plin de chestii interesante, dar mai dureaza pana ajung acolo. 馃槈

Ultimul tweak care l-am facut la blog e o chestie care am vazut-o mai mult pe afara, pe la contentwriterii de prin alte parti. Ma indoiesc ca sunt chiar primul din Romania, sau macar din Iasi care a implementat Google Authorship pentru site-ul lui.

Totusi, ce-i Google Authorship?
E o metoda prin care se pot adauga articolelor scrise de mine pe blogul meu (atunci cand apar in Google) o linie care specifica autorul, cu link spre profilul de Google+ dupa cum puteti vedea mai jos.

De ce ai face asa ceva?
Atata timp cat nu ai de ascuns nimic, faptul ca oamenii pot sa asocieze anumit continut cu o fata cica creste interactiunea (mai multe vizite, etc) ca sa nu mai vorbesc despre securitate. Chiar daca continutul meu este furat cu nerusinare pe un alt site, Google va sti care-i originalul, etc.

Cum se activeaza acest serviciu?
Aveti nevoie de un blog selfhosted-wordpress (cred ca functioneaza si pe altele insa randurile urmatoare se refera doar la cum am reusit eu) si un cont Google+. Intrati in Dashboard si instalati pluginul聽Google Author Link si activati-l, apoi intrati la Users, Your Profile si acolo veti vedea la Contact Info o casuta care va trebuie completata cu link-ul profilului dumneavoastra. In contul de Google+ trebuie sa editati campul despre „Colaborator la…” cu adresa blogului. Salvati modificarile si verificati functionalitatea prin verificarea unui link de pe blog aici.

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.