Cum sa-mi dai parola la WiFi

Eu nu ma plang de banda, ca am internet mobil nelimitat de la Orange, da’ in majoritatea cazurilor tot vreau sa ma conectez la firelessul barului unde-mi consum berea sau cafeaua, dupa caz.
Si chestia asta n-ar trebui sa fie o problema daca ar fi o cafeanea linistita, insa mai intru si prin crasme unde se aud drujbe*, cum zice un prieten de-al meu, si sa vezi atunci scremere in a intelege cu urechile mele abuzate de Skrillex si foc de PKMS parole intortocheate. Si pentru ca ma simt ca un zeu milostiv cand imi imprastii ideile in lume ca apoi sa le vad luand forma o sa va impartasesc si voua cum as vrea sa fie treaba. Cine stie, poate citeste vreun patron mai dezghetat…

O metoda ar fi tag-urile NFC. Ori ca-i vorba de simpaticele TecTiles sau etichetele no name facute pe vapor, pentru un telefon dotat cu asa ceva (Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S3, etc) e super usor. Ca sa vedeti ce alte chestii faine puteti face cu etichete NFC, uitati-va la acest video.

Numai ca nu toata lumea are telefon cu NFC asa ca se poate utiliza alta metoda: Codurile QR (Quick Response). O imagine care poate fi generata pe o gramada de site-uri in mod gratuit si care poate fi citita cu orice smartphone mai recent de anul 2009. O pui frumos pe meniu, sau daca-i un loc luminat, o poti pune mare pe perete, integrata intr-o opera de arta moderna, etc.

Want more? Vrei sa faci si magarii social-media? Pui in QR adresa spre pagina ta de facebook, blog, etc. Si parola la fireless o postezi acolo pe undeva la vedere, insa cine stie, in tot procesul, poate chiar prinzi un Like, o gogoasa, o maslina…

Latest Comments

  1. moalesipufos 10 ianuarie 2013

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.