Moi aussi, je suis Charlie! Continuare.

Mi s-a atras atentia asupra situatiei cu Charlie Hebdo, Franta si extremistii care au facut varsare de sange pentru niste desene, ca prezinta niste dedesubturi cel putin dubioase. Inainte sa intru in amanunte, vreau sa confirm ce-am spus in primul articol. E drept, niste caricaturi de prost gust uneori, insa nu te obliga nimeni sa le consumi. Inca sunt Charlie, si cred in continuare in dreptul de a face misto de tot si de toate, cu speranta ca suntem indeajuns de multi si de civilizati in lumea asta incat sa fim tratati in acelasi mod, dupa principiul biblic din Vechiul Testament – ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. In piesa de teatru Richelieu scrisa de Edward Bulwer-Lytton la 1839, Cardinalul afirma ca „The pen is mightier than the sword.”. Totusi, de creioanele celor de la Charlie Hebdo n-a murit nimeni.

Dat fiind ca am stabilit asta sa revenim la cateva aspecte ale situatiei care aluneca, elegant, in teoria conspiratiei.

O sa pornesc de la niste evenimente mai vechi, bear with me for a moment. La momentul actual eu sunt de parere ca atentatul 9/11 asupra turnurilor gemene WTC din New York a fost un moment regizat, lasat sa se intample, pentru a servi anumite interese si pentru a da start la anumite actiuni: interventia ISAF in Afganistan ca parte a programului War on Terror, reorganizarea structurilor militare, de informatii, de protectie civila si interventie in forma actuala numita Homeland Security si instituirea unor ingradiri ale libertatilor fundamentale cu acordul populatiei, totul in numele securitatii. Ca sa fac o parabola, un caine va fi protejat, va avea o cusca si mancare, dar va trebui sa stea in lesa. Paradoxal este ca, inconstient, desi latra „Liberté, égalité, fraternité” multi oameni isi doresc o astfel de viata. Sa nu se inteleaga ca eu as crede ca faptuitorii sunt americani/pro-americani care „for the greater good” au considerat ca demolarea turnurilor gemene o sa duca la o S.U.A. mai puternica, la fel cum face un vaccin in corpul omenesc. Sa nu uitam ca exista extremisti care taie capete de jurnalisti vestici in ISIS cu nonsalanta cu care imi fac eu cartofi prajiti. Nici nu trebuie ajutati, trebuie doar lasati in pace sa-si faca treaba. Si acum, ca am stabilit premisele, sa vedem ce cred eu ca s-a intamplat in Europa in ultimele luni.

In noiembrie 2014, Andrei Ilarionov, un fost consiler al lui Vladimir Putin afirma urmatoarele:
„Ţările şi naţiunile europene nu ar trebui să fie surprinse, dacă, să spunem, la anul, în primăvară, apare o masivă mişcare politică islamistă, o primavară islamică în Europa, care va destabiliza ţările europene şi va consuma energia şi atenţia liderilor europeni, în timp ce Putin va încerca să-şi ducă la capăt proiectele sale neo-imperiale. (…) Să spunem că vor fi anumite mişcări, anumite activităţi chiar în ţările europene, atunci va fi greu să se acorde suficientă atenţie estului Europei.” 

La data la care Ilarionov a facut aceasta declaratie nu l-a bagat nimeni in seama. Cine se gandea la atentate revendicate de islamisti in Europa, cand Vladimir Putin sustinea cam tot in aceiasi perioada crearea Novorusiei, un stat rus independent pe teritoriul actual al Ucrainei. O sa vedeti ca se leaga, revin la final.

Revenind la Franta, atacul e unul inedit.

  • Faptul ca s-au folosit arme automate, e un lucru interesant, pentru ca in majoritatea atacurilor sunt preferati suicide-bombers, sau in cazul in care nu vin la pachet cu doritorul de 72 de virgine, atunci oala de presiune umpluta cu saibe si fertilizator nu lipseste.
  • Lumea spune ca si faptul ca si-au lasat documentele in masina, ar fi fost special lasate pentru a nu lasa nici un dubiu asupra identitatii atacatorilor. La acest aspect sunt rezervat, desi ma duce cu gandul la No Russian, insa sa nu uitam ca oamenii care fac atacuri de acest gen isi revendica cu mandrie reusitele, ba chiar uneori au fost cazuri cand mai multe grupuri teroriste au revendicat acelasi atac.
  • Sunt indoieli asupra veridicitatii filmarii care indeajuns de convenabil facuta – atacul a durat foarte putin totusi cineva a avut timp sa se suie pe acoperis exact la timp, urmele de sub Citroen, oglinzile Citroenului care in filmare erau albe iar in masina gasita mai apoi erau de culoare neagra, faptul ca politistul impuscat in cap, de la distanta foarte mica in timp ce era intins pe caldaram are capul intac, fara urme de sange.
  • Atacatorii au fost recunoscuti la o benzinarie desi purtau cagule, etc

Exista mai multe detalii care sunt dubioase insa o sa ma rezum la atat, restul le gasiti si prin alte parti. Acum revin la declaratia lui Ilarionov care ma face sa trag urmatoarele concluzii.

Evenimentul petrecut pe 7 ianuarie in Paris e dubios iar Rusii stiau ca ceva se va intampla, poate nu in detaliu, insa nu cred ca au vreo legatura, pentru ca Rusia prefera o Europa docila, care impune sanctiuni de ochii lumii pentru magariile care se intampla in Ucraina. Totusi, amenintarea exista si singurul mod de a scoate pe cineva din amorteala e sa fie lovit unde-l doare. Plus ca din razboaie ies bani frumosi iar libertatile civile trebuie ingradite. Asa ca lasi un atentat de acest gen sa se intample. Pam pam!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.