Iar am aparut in presa traditionala

Iti iei o camera mai de doamne-ajuta, pui mana pe ea si-i citesti manualul din scoarta in scoarta (RTFM! spune toata lumea) dupa care te-apuci sa tragi cadre. Ii inveti butoanele pe de rost, astfel incat sa o poti manui cu incredere, pe intuneric, cu ochii inchisi si dupa doua beri. Maiestria vine dupa 10 ani si eu am abia 2 ani…trebuie sa muncesc mai mult. Asa ca te uiti la zeci si sute de ore de tutoriale si citesti zeci de carti care iti explica in detaliu de ce e de preferat o anumita setare in anumite conditii alteia, apoi inveti despre incadrare, despre regula de 3 simpla, despre spirale, numarul de aur, leveling, compozitie despre culori, perspectiva. Iti dai seama ca pozele de 16MP cu bokeh obtinut cu greu pe un obiectiv de kit de care erai mandru in primele luni sunt de fapt la fel de banale ca un selfie facut de o pustoaica cu o camera VGA si daca vrei intr-adevar sa faci ceva trebuie sa muncesti mai mult.

In toata cruciada asta de documentare mai faci din cand in cand cate un experiment, care-l pui pe blog, ca sa-ti aduci aminte peste ani ce prostii faceai pe atunci. O masura de cuantificare a progresului, a dezvoltarii ca individ.

Si dupa ce-ti verifici emailul si notificarile de pe facebook, raspunzi la ultimul comentariu pe blog, dai shut-down la pc si n-apuca sa se raceasca procesorul ca-l deschizi la loc pentru ca iubita ta sotie care spre deosebire de tine citeste Ziarul de Iasi, te anunta ca unul din artefactele in care ai investit cea mai putina creativitate, cea mai nesemnificativa munca, a fost preluata de catre un cotidian local. Postarea mea cu Timelapse-ul facut dupa asfintitul soarelui de acum cateva zile a aparut in Ziarul de Iasi.

Dovada:

Nu-i prima data cand apar prin presa, dar e ciudat ca apar cu materiale de care nu sunt foarte mandru. o_O Adica planuiam sa astept sa se mai incalzeasca si sa fac niste timelapse-uri de maxim 4-5 minute cu muzica pe fundal (Anda, parerea este luata in considerare) cu cadre capturate in mai multe seri, in diferite locatii din Iasi. Nu de alta dar daca incerc acum, din cauza frigului ma lasa bateriile si pe mine, ce sa mai zic de camera…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.