Samsung Galaxy Core LTE SM-G386F are Android 4.2.2 si atat!

Astazi m-am facut cumva de cacao, referitor la telefonul din titlu. Sa va povestesc. Am un primit un mail in care un domn ma ruga sa aflu daca exista vreo rezolvare pentru faptul ca telefonul lui, un Samsung Galaxy Core LTE SM-G386F, nu prea se pupa cu un smartwatch LG G Watch datorita faptului ca rula deja un invechit Android 4.2.2, toate ceasurile destepte cu Android Wear necesitand macar un Android 4.3 Jelly Bean. Apropo, ca sa verificati compatibiliatea, e de ajuns sa intrati pe http://g.co/WearCheck .

Nu m-a interesat niciodata modelul acesta, nu e un flagship, iar Samsung a inceput sa aplice politica care o avea Nokia inainte sa devina un jucator insignifiant pe piata de mobile, aceea de a scoate gramezi interminabile de mobile cu diferente minuscule, fara a oferi si suportul ulterior prin update-uri de software, care din punct de vedere hardware nu ar fi o problema. Mai intalnisem situatii de acest gen, ca terminale produse pentru piata din Romania sa nu beneficieze de aceiasi atentie ca in alte tari mai mult sau mai putin civilizate, practic din acest motiv m-am apucat de modding si flashing, cand primul meu terminal cu Android, un Samsung Galaxy Spica avea update la Android 2.1 Eclair doar prin tarile vestice, la noi ramanand la versiunea 1.6 Cupcake. Asa ca primul gand a fost sa dau un search pe google si sa aflu ce tara avea scos update la 4.4 Kitkat, sau mai bine zis, nu conteaza ce tara, atata timp cat gaseam de unde sa descarc firmware-ul cu pricina. Am gasit un blog, asa ca am intrat pe site-ul cu pricina unde era un tutorial care explica cum se instaleaza pe telefon. Am descarcat fisierele, si m-am apucat de flashuit firmware-ul ca sa aflu la final ca de fapt era tot o versiune (mai noua, ce-i drept!) de Android 4.2.2 Jelly Bean.

Pentru ca NIMENI nu s-a obosit sa faca o versiune mai mare de 4.2.2 Jelly Bean pentru Samsung Galaxy Core LTE SM-G386F, un telefon lansat cu un an in urma, nici developerii de la Samsung, nici baietii de pe XDA. Este un telefon abandonat de toata lumea, care nu poate fi folosit impreuna cu un ceas destept cu Android Wear.

Latest Comments

  1. profu 18 iulie 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.