Fail la reinstalare firmware pe tableta Vonino ORIN HD

Am primit de la un prieten tableta Vonino ORIN HD cu scopul de a-i reinstala sistemul de operare. Aceste tablete foarte ieftine sunt un chin din punctul de vedere al softului care lucreaza prost si nu pot fi mai niciodata upgradate la o versiune noua, oficiala sau nu.

De fapt, tin sa precizez celor care se gandesc sa achizitioneze tablete sau telefoane cu android la preturi foarte convenabile si de la firme fara renume trebuie sa constientizeze ca acestea nu pot sa rivalizeze cu cele la preturi un pic mai mari si de la firme ca Nexus, Samsung, Asus, etc chiar daca specificatiile suna foarte bine si sunt comparabile ca valori.

Going back, dupa ce-am facut un pic de research, mi-am dat seama ca singura varianta posibila este flash-uirea cu firmware-ul descarcat de pe siteul Vonino. Se alege modelul, se introduce seria de pe spate si o adresa de mail care nu trebuie sa fie neaparat pe bune, se ajunge pe pagina de descarcare si de acolo se descarca driverele, programul de flash-uire si firmware-ul. Apoi am conectat tableta la pc (folosesc Windows 8.1 x64) cu un cablu de date de la Nexus 5. Sunt standard, merg la orice. Imediat ce tableta a detectat conexiunea la pc, ar fi trebuit sa instalez niste drivere, care exista insa sunt intr-un format tare simpatic pentru anul 2015 si anume impartite in 3 fisiere: cat, inf si sys. Pentru un tip destul de tech-savy ca mine, n-ar trebuie sa prezinte asta prea multe probleme insa am ajuns in situatia in care nu pot sa-i fac nimic pentru ca nici windows-ul si nici programul de flash-uire nu recunoaste tableta si colac peste pupaza nici o metoda de instalare manuala nu da roade.

La momentul la care scriu aceste randuri e seara si cei de la suport tehnic Vonino nu raspund la telefon, asa ca n-am nici o idee ce ar trebui sa fac.

PS:Am incercat pe 2 pc-uri diferite, cu copiere in system32, instalare cu browse din Device Manager, etc. Cand ii dau click dreapta si install pe fisierul .inf primesc urmatoarea eroare:

 

Latest Comments

  1. Rumburak 28 martie 2016
    • Marian 17 ianuarie 2018
  2. cosmin 14 aprilie 2017

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.