Cum fac de fapt ocupantii rusi?

Sa nu uitam ca „History is written by the victor” and „Cei care uita trecutul sunt condamnati sa il repete”. Pe 28 februarie,  viceprim-ministrul Rusiei, Dmitri Rogozin a publicat pe facebook urmatorul clip:

Pentru cei care nu cunosc limba rusa (vai voua!) avem mai jos traducerea, multumita site-ului deschide.md Vazut initial pe biziday

Bună ziua! Eu sunt ocupant rus. Aceasta este profesia mea. Așa a fost de-a lungul istoriei.
Cândva am ocupat Siberia. Acum acolo se extrage petrol, gaz, aluminiu și multe alte resurse necesare. Acum acolo sunt orașe cu grădinițe de copii și spitale. Acum, femeile de acolo nu se mai vând pentru câteva de piei de samur, cum era până la venirea rușilor.
Eu am ocupaț țările baltice. În cătunele de acolo eu am construit uzine și centrale electrice. Republicile baltice produceau electrocasnice și automobile de înaltă calitate. Erau vestite pentru parfumurile și balsamurile sale. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum cei de acolo prind șprote, iar o parte a populației spală wc-urile din Europa.
Eu am ocupat Asia Mijlocie. În stepele pustii eu am construit canale, uzine și cosmodromuri, spitale și stadioane, acolo se construiau nave cosmice și avioane. Se dezvolta industria, se cultiva grâu și in bumbac pentru toată țara. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum, acolo se dezvoltă creditele americane și se cultivă cânepă. Iar o parte din populație a plecat să muncească pe șantierele de construcție ale foștilor ocupanți.
Eu am ocupat Ucraina. Împreună cu ucrainenii, eu am construit motoare pentru avioane, corăbii, tancuri și automobile. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum, acolo se distruge tot ce a mai rămas în urma ocupantului. În același timp, acolo nu se construiește nimic nimic nou în afară de maidanuri nesfârșite și dictatură.
Da, eu sunt ocupant! Și eu am obosit să-mi cer scuze pentru asta. Eu sunt ocupant de la naștere. Eu sunt agresor și un mostru însetat de sânge. Fie-vă frică! Eu am fost cel care a oprit sălbăticiile intervenților polonezi din timpurile de restriște. Dar cu ce s-a sfârșit intervenția lor? Eu am fost cel care a ars Moscova ca să nu o las pe mâna lui Napoleon. Dar cum a sfârșit Napoleon? Eu am fost cel care a stat în tranșeele de la Volokolamsk, înțelegând că nu-i voi putea opri pe naziști. Unde sunt acum naziștii ceia? Unde este blestematul lor Hitler?
La mine acasă au tot venit toți cui nu-i era lene. Turcii, englezii, polonezii, nemții, francezii… La toți le-au ajuns pământuri. Câte doi metri și jumătate pătrați pentru fiecare.
Înțelegeți! Eu nu am nevoie de libertatea voastră fățarnică. Eu nu am nevoie de democrația voastră bâhlită. Mi-i străin tot ce numiți voi „valori occidentale”. Eu am alte interese.
Vă avertizez politicos pentru ultima oară: N-o căutați! Eu construiesc pacea! Eu iubesc pacea! Dar cel mai bine știu să duc războaie.
Cu respect,
Ocupantul rus

Cum zicea cineva, „Made with Adobe After Effect and other „western decadent” software, published on the internet, with pages on Facebook and Twitter :)”. Dar nu asta e problema. Istoria care o invatam noi la scoala e o istorie locala, adaptata nevoilor sociale. Poate d-asta nu mi-a placut in scoala, pentru ca adevarul e undeva la mijloc.

Dar ma ingrozeste faptul ca desi unii dintre noi mai au inca bunici care au experimentat pe viu ce inseamna rusul, desi toata starea relativa de bine in care traim e in mare parte vestului democratic, tot mai avem tampitei care pun botul la propaganda ieftina si ochioasa, doar din spirit de anarhie, anti-sistem si anti valori actuale. Nu esti cool daca iti plac mall-urile, cinema, internetul liber, faptul ca esti liber si poti sa-ti exprimi toate gandurile.

Care poate sa dea niste exemple clare despre ce fac de fapt fortele de ocupatie ruse, va invit sa lasati un comentariu, poate mai baga lumea la cap.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.