Am primit feedback pozitiv la unboxing-ul care l-am facut zilele trecute, in sensul ca lumea chiar e interesanta de un gadget de acest gen asa ca sa-i dam drumu’
IN PACHET
Ati vazut in articolul trecut ce contine cutia, n-are rost sa mai scriu o data.
FINISARE
Carcasa proiectorului este facuta din plastic oleaca mai scump decat ala ieftin si de proasta calitate, cu piese de duzina si cu un standard mediu de calitate. Gen, mufe care poti sa le iei la kilogram. Lentila exterioara a proiectorului este facuta din plastic si misca atunci cand vrei sa reglezi focalizarea imaginii foarte aiurea, practic se simte frecarea de plastic pe plastic. Trepiedul e stramb si de proasta calitate. Butoanele par mai naspa decat carcasa. Nu-i genul de proiector care sa-l tii in living, in vila ta de 200k iepuroi. E genul de proiector care nu te astepti sa-l gasesti (but you do) intr-o camera de camin din Tudor, sau intr-un apartament luat in chirie in Iasi de 3 colegi de serviciu, adunati din toata Moldova. Sau la mine acasa, care nu-i nici una, nici alta.
HARDWARE
Proiectorul are 12.7cm x 12.6cm x 5.6cm si o greutate de 380g. Asta inseamna ca e destul de mic si de usor astfel incat sa-l poti inghesui in geanta de laptop, cu sau fara laptop. Proiectorul nu este foarte puternic in lumina zilei sau daca aveti becuri de 100W in casa, insa are un LED de 100 lucsi care proiecteaza o imagine de 20-80 inchi in format 4:3 sau wide la distante intre 1.25 si 4 metri. LED-ul ar trebui dureze 20.000 de ore, ceea ce este chiar foarte okay.
Datele tehnice spun ca rezolutia poate varia intre 480×320 si 1024×768. Well, nu e chiar asa, rezolutia e fix aia care este, de 480×320. Ochiul obisnuit cu 1080p sau 4K o sa sangereze un pic, dar cand o sa aveti o imagine de 2 metri pe perete, parca va mai trece.
Calitatea proiectiei este indulcita de faptul ca proiectorul are slot sdcard care suporta pana la 32GB, o intrare AV de folosit impreuna cu adaptorul din pachet, mai dispune de un port USB care cica accepta 1TB (netestat, n-am asa ceva insa am conectat un Passport WD de 500Gb pe USB3.0 si merge), un port VGA, unul HDMI (mi-am conectat si pc-ul dar si un Chromecast, merg amandoua) si o iesire audio jack 3.5mm. Si are si difuzor, care se aude destul de tare.
SOFTWARE
Nu se poate spune ca are un sistem de operare, insa firmware-ul proiectorului are o interfata cum sunt player-ele dvd. Jucaria stie sa citeasca formatele:
- audio M4A , MP3 , WMA
- video RM , PMP , AVC , FLV , VOB , MPG , DAT , MPEG , H.264 , MPEG1 , MPEG2 , RMVB , MPEG4 , WMV , AVI , MKV , MOV , HDMOV , MP4 , M4V
- imagini JPEG , BMP , PNG
E un pic cam greu de navigat prin meniuri din butoanele de pe proiector, insa telecomanda ajuta, cat de cat.
PLUSURI/MINUSURI
Plusuri | Minusuri |
|
|
CONCLUZIE
Cand am luat decizia de a achizitiona acest proiector m-am gandit ca din punctul de vedere a raportului dintre dimensiunea imaginii si pret, nu exista o varianta mai buna. Calitatea imaginii se incadreaza pe o scara de la 1 la 10 undeva pe la un 3.9 insa este ieftin, portabil si ofera multe posibilitati de redare a continutului.
De vazut se vede cam asa:
Practic, e de ajuns sa pui 15 filme pe un sdcard, iti iei proiectorul si ai home cinema oriunde te-ai duce (si ai si curent). Sau, te duci sus pe Ceahlau la Dochia si dupa ce-ai ajuns, seara, poti sa faci o proiectie cu pozele realizate cu aparatul pe traseu.
Am cautat o metoda sa va arat si voua cam cum se vede, si mi-am dat seama ca nu am filmat nimic in miscare, dar e tarziu si n-am de gand sa refac clipul.