Referitor la toata tevatura despre orele de religie din scoli, obligativitatea lor, repere morale dubioase care indeamna parintii si trecand peste necesitatea unui copil de a i se inocula anumite practici (pentru ca spritualitatea poate sa o dobandeasca si altfel, nu din frica de a fi calcat de masina) eu cred ca este o mica problema de interpretare.
De cand si pana unde cuvantul religie inseamna crestinism ortodox? Conform wikipedia, religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință. Sunt 5 majore, cel putin 21 destul de raspandite, plus alte sute daca nu mii, care-s recunoscute. Si apoi vine multitudinea de credinte personale. Hai sa nu ne ascundem dupa deget si in loc de religie, daca ramane in programa scolara, sa-i schimbam numele in ortodoxie. Pentru ca practic asta se preda, nu-i asa? Si minciuna prin denaturare e un pacat parca…
Si daca se mentine titulatura de religie, acest termen general, atunci ma bag si eu sa predau virtutile pastafari si miracolele infaptuite de Monstrul Zburator din Spaghete.