BADGE: RAVEN OPERATOR

S-a pus candva problema de a face niste insemne speciale pentru un grup de oameni care erau operatori pe dronele RQ-11B Raven si m-am apucat de unul singur de brainstorming, de cercetare, de design.

Cineva a spus ca ar trebui sa folosim logo-ul folosit de Aerovironment, insa folosirea unei imagini cel mai probabil protejate prin legea dreptului de autor, si fara o nota militara/traditionala specifica fortelor armate romane, am ajuns sa renunt total la aceasta idee.

Am identificat ideile de baza care ar fi trebuit exprimate prin imagine, si am ajuns la concluzia ca o pasare neagra simbolizand corbul – raven, roza cercetasului simbolizand cercetarea si o diafragma de aparat foto stilizata sunt simboluri suficiente. Pentru ca e un domeniu nou inclusiv la alte forte militare, mi-a fost greu sa gasesc alte exemple care sa nu fie inestetice, cu exceptia insignei de operator UAV din USMC, care arata astfel:

Am cochetat si cu ideea de a gasit si un citat latin care sa se potriveasca cu activitatea de cercetare prin UAV-uri, insa n-am gasit nimic care sa sune bine asa ca m-am gandit ca un simplu text ca „RAVEN” sau constructia „OPERATOR RAVEN” ar fi mai potrivita, apoi am observat ca semnul conventional si cel de pe insigna de operator UAV arata ca un V asa ca am ajuns sa-l incorporez in cuvantul RAVEN, dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos.

Rezultatul final se poate vedea mai jos, si in forma digitala dar si sub forma de patch brodat, prin colaborarea cu cei de la broderie.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.