Casti protectie EARMOR M32

De ceva timp cautam o metoda de protectie a urechilor care sa-mi ofere si posibilitatea de a auzi ce se intampla pe langa mine, eventual si posibilitatea de ma conecta la statii radio, civile si nu numai.

Variantele ar fi fost ori solutii profesionale ca Sordin sau Peltor de care nu ma puteam apropia din pricina pretului foarte piperat, iar clonele destinate jocului de airsoft ca Z-Tac aveau alte neajunsuri, in materie de calitate si protectie.

Produse EARMOR se gasesc la vanzare pe eMAG sau pe rotman.

Cei de la Earmor au detectat o nisa in aceasta categorie de produse de calitate dar la un pret decent si au creat printre altele M32 Electronic Hearing Communication Protector cu un indice de protectie NRR 22. Detalii despre Noise Reduction Ratings aici.

Aceste casti se gasesc in 3 culori – Coyote Tan, Foliage Green si Tactical Black, sunt clasificate IPX-5 din punct de vedere a rezistentei la apa. Cupele sunt foarte comfortabile chiar si atunci cand se poarta ochelari de soare/balistici, pe durate lungi de timp si au un profil subtire pentru a fi utilizate de cei care manuiesc arme/replici. Foloseste o mufa NEXUS TP-120 (standard militar cu 4 contacte), aceasta fiind compatibila atat cu PTT-urile Earmor cat si cu mufe militare.

Bratul cu microfon este detasabil si se poate monta atat pe stanga cat si dreapta iar la interior se gasesc 4 difuzoare independente pentru o usoara localizare a sunetului amplificat, iar sistemul electronic „taie” automat orice sunet peste 82 decibeli.

Se pot strange pentru o depozitare usoara si sunt reglabile, eu le-am folosit pe durate de peste 5 ore fara sa sesizez vreun discomfort. Castile folosesc 2x baterii de tip AAA, acestea se opresc singure prin functia Auto-Off dupa 4 ore, lucru anuntat prin 3 beep-uri succesive. Se lauda ca avand o buna protectie Electromagnetic Interference EMI/ Radio Frequency Interferance RFI, si capacitatea de a amplifica vocea si a reduce zgomotul.

Sunt niste produse de calitate, daca va aflati in situatia in care zgomotul e o problema, aceste casti sunt o solutie eleganta si performanta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.