Premium la servicii de filesharing? Nope, nope, nope!

De cateva zile am gasit ceva pe un site, de fapt pe mai multe site-uri de filesharing, un fisier video foarte rar pe care imi doresc foarte mult sa-l vad. E prima data cand il gasesc, si sincer sa fiu nu sunt sigur ca nu-i un hoax, si ca eu de fapt descarc un film vechi si prost, redenumit. Asta ramane de vazut.

Cine a mai descarcat de pe site-uri de filesharing stie ca pe langa toate butoanele gandite in mod special sa te incurce, ca sa dai mai degraba click pe reclame si warez decat pe fisierul pe care il vrei, sa aiba si tot felul de limite, cum ar fi viteza de maxim 50-70kbps, timpul de asteptare pana la aparitia butonului de download, ca sa nu mai zic despre limita de un fisier pe ora, sau verificarea ip-ului, ca sa nu poti descarca in paralel de pe acelasi server. In fine, nu ma plang, alternativa ar fi sa dau 140 de dolari pentru un curs video de cateva ore care nu are cum sa ma invete mai mult chestii care le-as putea gasi gratuit pe youtube sau cu bani, intr-un manual. Si sa nu aud pe nimeni ca ma ia la rost despre valoarea intelectuala, ca de la aceiasi tipi am cumparat, ce-i drept cand am prins o promotie, alt curs video, de care am fost multumit.

In incercarea mea de a minimaliza timpul de descarcare am incercat sa fac un compromis necurat si sa platesc un cont premium de o zi, sau maximum 30 de zile, la un pret de 10 ori mai mic, ca sa beneficiez de avantajele unui cont premium adica viteza mare, download-uri care se pot relua si care se pot descarca in paralel, etc. Dupa ce-am verificat mai multe site-uri pentru a vedea cel mai bun pret, am observat un lucru dubios, si anume faptul ca plata prin PayPal (metoda agreata de mine pentru astfel de activitati) nu se afla printre optiuni, majoritatea site-urilor servindu-mi din start, inainte de a face un user sau parola pagina in care ar trebui sa-mi introduc eu datele cardului. Pagina https? Nici vorba. Asta m-a dus la banuieli si dupa ce-am citit si prin alte parti, marea majoritate a serverelor de filesharing, gen uploaded, rapidgator, secureupload sunt scam. Adica desi vrei sa platesti doar pentru o zi, sau o luna, procesul de plata se face in mod automat pentru perioade nederminate, butoane sau link-uri pentru dezactivarea platii nu exista sau sunt foarte foarte bine ascunse, iar personalul de suport, care ar trebui sa rezolve problemele nu te baga in seama. Varianta cu inchiderea cardului dupa prima plata e okay, insa iar nu se merita pentru ca vitezele nu cresc foarte mult, viteza de download fiind iarasi limitata la valori in jurul a 100-200kbps, download-urile se opresc fara motiv cu mult mai des, etc.

Nu spun ca asa se intampla cu toate site-urile de acest gen, pentru ca nu vorbesc din proprie experienta, doar din ce am citit pe la altii. Insa pe mine linistit indeajuns de mult incat sa-mi vad linistit de treaba fara sa imi dau datele cardului pe vreun site dubios, lucru care il recomand si voua.

Latest Comments

  1. Marius 15 aprilie 2015
    • Mack 15 aprilie 2015

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.