Cum sa cumperi dispozitive din Google Store, care nu vinde romanilor.

Una dintre putinele tari din Europa in care Google Store opereaza este Germania, insa cei de la Google nu fac livrari decat in Germania, si daca nu ai neamuri pe acolo e cam greu sa intri in posesia produselor din oferta Google, adica Home, dongle-urile media Chromecast sau telefoanele Pixel.

Pentru ca alternativa de a achizitiona un Google Home Mini la un pret decent a fost imposibila in Romania, in Beligia nu am gasit pe nicarieri, am cautat si am gasit o metoda pe care vreau sa o impartasesc cu voi, pentru a da comanda si a primi pachetul in Romania.

In primul rand trebuie sa intrati pe adresa https://system.mailboxde.com/ si sa va faceti un cont acolo. Acest site va creaza un fel de adresa unica in Germania unde pachetul comandat va fi livrat, apoi in schimbul unei sume destul de mici (in functie de serviciul ales, posta germana, ups, etc) pachetul va fi trimis la adresa din Romania. Site-ul ofera servicii ca trimitere automata la o adresa prestabilita, ambalare suplimentara, etc, contra unor sume modice.

O sa va fie alocata o adresa de forma:

Mailboxde.com GmbH
Nume Prenume, ID UnNumarUnic
Äussere Weberstr. 57
02763 Zittau, GERMANY

Ca sa achizitionati un produs Google trebuie sa intrati pe adresa https://store.google.com/de/ si sa aveti un card capabil de cumparaturi online. (Eu folosesc VISA de la Raifeissen, am platit cu el peste tot prin lume, si online, si la casa, fara probleme, nu conteaza ca e in lei, banca face paritatea). Va logati cu contul dumneavoastra de google si adaugati in cos produsele dorite, introduceti adresa oferita de catre Mailboxde.com unde „Mailboxde.com GmbH” este destinatarul, nu dumneavoastra. Daca va treceti pe dumneavoastra, cei de la depozit nu vor putea intra in posesia produselor comandate si nu vor putea sa le trimita mai departe.
La final, trebuie sa arate ca in poza de mai jos:

Cei de la Google ofera tracking la pachet asa ca o sa stiti tot timpul unde se afla si cand ajunge la destinatie, adica la depozitul din Germania.
De acolo, odata primit, va aparea in categoria Received shipments pe mailboxde. O data ajuns acolo puteti vedea cat va costa taxele de curier pentru livrarea in Romania si puteti alimenta prin transfer bancar sau PayPal contul dumneavoastra de pe mailboxde (Cu PayPal e instant, la plata prin card cica dureaza 3-4 zile). Dupa alimentarea contului cu suma curespunzatoare taxelor de transport si comisionului luat de mailboxde, puteti face plata si undeva in jurul orei 14:00 in fiecare zi, coletele vor fi puse la posta/curier.

Eu am folosit cea mai ieftina metoda de shipping, si pachetul a ajuns acasa pe data de 12 ianuarie. Tinand cont ca am dat comanda pe data de 4 ianuarie din Google Store, a ajuns chiar bine.

Latest Comments

  1. C 7 septembrie 2021
    • Selaru George 8 septembrie 2021
    • Mack 8 septembrie 2021
  2. Florin Stefan 20 octombrie 2021
    • Mack 21 octombrie 2021
  3. Peter 23 iulie 2022
    • Mack 23 iulie 2022
  4. Peter 23 iulie 2022
    • Robert 13 octombrie 2022
  5. alex 21 octombrie 2022
    • Mack 21 octombrie 2022

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.