Seriale SF care chiar merita vazute in 2016

E drept ca in ultima vreme nu prea imi mai fac timp sa ma mai uit si la filme seriale desi mi-au fost recomandate o gramada, plus ca inclusiv eu realizez ca sunt unele chiar foarte bune care ar merita urmarite, dar nah, ma tot iau cu altele in ultima vreme si nu prea mai apuc sa vad decat cate un episod din Dr.House sau ceva premiera pe la cinema.

Printre singurele serialele care mi-au facut cu ochiul in ultima vreme a fost The Childhood’s End si The Expanse pentru ca la momentul actual nu prea mai exista seriale sf mai de doamne-ajuta care sa fie cu nave spatiale si nu cu vampiri, varcolaci, etc. Tot ce era misto si de calitate a fost abandonat si inlocuit cu porcarioare usor de inghitit pentru un public mai light si implicit, mai larg, lasand fanii hardcore fara obiectul muncii.

Ca sa fac o mica paranteza, viitorul suna binisor, spun asta pentru ca sunt doua seriale ce trebuie amintite:

  1. O posibila ecranizare a Fundatiei lui Asimov facuta de Jonathan Nolan pentru HBO
  2. O posibila ecranizare a evenimentelor din Eve Online impreuna cu Ridley Scott

ceea ce suna foarte foarte misto, daca aveti vreo idee despre ce vorba in cele doua link-uri.
Eu n-am apucat inca sa vad The Childhood’s End dar am vazut primul sezon din The Expanse si chiar daca nu m-a dat foarte tare pe spate, pot spune totusi  ca e un film foarte bun luand in considerare ce se produce in ultima vreme si pun lipsa mea de entuziasm (pe care o simteam inainte cand dadeam de un serial sf fain) pe seama unei atitudini de consumator pretentios.

Atentie! Urmeaza ceva spoilere! Revenind la filmul serial The Expanse, are un pic de toate, de la batalii spatiale (nimic epic pana acum) si spionaj pana la intriga politica si etica. Povestea e plasata undeva in viitor cand omenirea a colonizat Marte si o parte din bolovanii importanti din centura de asteroizi, fiecare luand-o pe alte cai politice, organizatorice si evolutioniste. Totul e mai mult sau mai putin okay pana cand diferite evenimente si persoane duc la descoperirea unui agent biologic care se comporta ca si cum ar avea o urma de inteligenta si se vrea folosit de un nebun in scopuri militare. Aveti mai jos trailerul, sper sa va atraga si in cazul in care il urmariti, sa-mi lasati aici intr-un comentariu, o parere despre serial. Multumesc!

Latest Comments

  1. Triplu S 3 mai 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.