The Handmaids Tale a fost ecranizat. Foarte fain.

Una din cartile sf care m-au marcat destul de mult incat sa mi le aduc aminte chiar 15 ani mai tarziu dupa ce le-am citit a fost ecranizata, si as putea spune ca intr-un mare fel.

Autoarea Margaret Atwood prezinta o distopie in care guvernul SUA a fost dat jos dupa un atac in care au pierit POTUS si majoritatea Congresului de catre o organizatie fundamentalista cu radacini in crestinism si care a existat in realitate (Christian Reconstructionism)  la data la care a fost lansata cartea in 1985 si pana prin 2008, instaurand Republica Gilead intr-un viitor in care numarul femeilor fertile a scazut foarte mult iar regimul religios si totalitar a reorganizat societatea americana dupa perceptele Vechiului Testament. In aceasta societate drepturile omului sunt foarte ingradite iar femeile nu au voie sa munceasca, sa detina proprietati, bani sau sa citeasca. Cartea urmareste viata unei handmaid, apartinand unei categorii sociale de femei capabila sa nasca copii care e alocata unui conducator militar, presarata cu secvente/flashbacks din perioada in care extremistii puneau mana pe putere.

Eu cautam ceva la care sa ma uit pana apare Westworld si The Expanse si-am dat de bijuteria asta. Serialul o sa aiba un sezon doi in aprilie 2018 si este foarte bine realizat, inclusiv pe imdb avand o nota de 8.6.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.