Cum sa fortezi update-ul la Android 8.0 Oreo pe Nexus 6P (si inca alte 3 telefoane)

In data de 21 august 2017 Google a lansat o data cu eclipsa de soare din Statele Unite ultima versiune de Android, si anume 8.0 cu numele de cod Oreo, la fel ca biscutii.
Noua versiune de sistem de operare pentru terminale mobile vine cu cateva schimbari la nivelul interfetei, si anume o pagina de setari si notification drawer redesenat, notification dots pentru aplicatii, suport pentru picture in picture si alte cateva chestii care nu se vad dar sunt clar imbunatatiri: o mai mare securitate la nivel de aplicatii, o mai mare viteza de rulare a aplicatiilor, fragmentarea sistemului de operare pentru un proces mai usor de update de versiune/securitate fara interventia producatorilor de telefoane. Multe telefoane flagship de la producatori ca Samsung sau HTC nu primesc decat un singur update de software si asta dupa cateva luni buni de la publicarea de catre Google a codului sursa.

Anyway, posesorii de telefoane Nexus 5X, Nexus 6P, Google Pixel si Google Pixel XL vor primi updateul OTA in cursul urmatoarelor zile. Am impresia ca anul trecut a durat in jur de 2 saptamani de la lansarea oficiala pana cand acesta a aparut disponibil pentru telefonul meu, insa daca nu vreti sa treceti prin „chinul” de a flashui imaginile disponibile pe situl Google sau sa asteptati, puteti forta updateul destul de usor si sigur.

Accesari aceasta adresa https://www.google.com/android/beta si logati-va cu acelasi cont de google care este folosit pentru activarea telefonului dumneavoastra. Asta puteti sa o faceti ori de pe telefon, ori de pe calculator, nu conteaza. Urmati pasii din imaginile urmatoare:

Updateul are 991,4 MB si ar fi ideal sa-l descarcati folosind o retea wireless, si sa aveti telefonul incarcat pentru a-l putea instala.
Nu uitati ca imediat dupa instalare sa intrati pe acelasi link si sa iesiti din programul android beta, pentru a nu primi versiuni de test in viitor.

Eu am facut deja trecerea pe Android 8.0 Oreo si sunt foarte multumit de toate imbunatatirile aduse.
Daca v-a placut acest tutorial nu uitati sa dati un like sau sau daca aveti vreo intrebare sa lasati un comentariu.

Latest Comments

  1. moalesipufos 12 noiembrie 2017
    • Mack 24 noiembrie 2017

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.