Cum sa programezi o statie Baofeng UV-6R pentru frecvente 446PMR (ce e legal in Romania)

Baofeng face niste statii (walkie talkie) foarte misto la preturi decente, eu mi-am luat una acum vreo 3 ani si inca functioneaza ireprosabil, plus ca se gasesc o gramada de piese, upgradeuri si accesorii, iar una din chestiile cele mai faine e ca pot fi programate folosind un cablu dedicat care de multe ori vine in pachet si un software care nu ocupa mai mult de 2MB.

Desi Baofeng UV-6R vine cu un mini CD pe care se gaseste softul de programare, va recomand sa descarcati unul de pe acest site, pentru ca ala de pe CD este in limba chineza. Se instaleaza destul de simplu.

Eu am un pc cu Windows 10 si updateurile la zi, nu stiu daca procedura functioneaza la fel si pe alte versiuni. In fine.

Pasul numarul 1 este sa aveti statia incarcata, inchisa si cablul de programare conectat. Se conteaza cablul la pc si se asteapta ca driverele pentru statie sa se instaleze, mie mi-a descoperit statia pe usb COM 3.

Dupa ce v-ati asigurat ca totul e in ordine din acest punct de vedere, se porneste statia si softul de programare. Se verifica inca o data ca softul vede statia din meniul Set(S) apoi cand totul e ok, din meniul Program(P) se alege Read Data from InterPhone apoi Read. Lista de canale se va popula cu intrarile din statie.

Din acest moment se pot introduce de la tastatura frecventele necesare pentru fiecare canal in parte, frecventele pentru fiecare canal 446PMR se gasesc de exemplu pe wiki.

Cand ati terminat de introdus frecventele, aceleasi frecvente si la Rx Freq (Receptie) dar si la Tx Freq (Transmisie) puteti sa dezactivati (optiunea OFF) la CTCSS/DCS Dec, la fel si pentru CTCSS/DCS Enc, (fara encodare) TX Power pe High pentru putere maxima de transmitere, Scan Add pe No, W/N pe Wide, PTT IDE setat pe OFF , BCL setat pe OFF, SigCode setat pe 1 si la Ch.Name ce vreti voi (gen Canal1, etc)

Dupa ce ati terminat cu toate aceastea, e de ajuns sa intrati din nou in meniul Program(P) si sa alegeti Write Data to InterPhone > Write. In cateva secunde, toate informatiile introduse de dumneavoastra vor fi trimise catre statie si voila, aveti o statie programata pentru frecventele folosite in Romania.

Enjoy!

Latest Comments

 1. butnaraski 1 noiembrie 2017
  • Mack 11 noiembrie 2017
 2. Iulia 6 aprilie 2019
  • Mack 11 aprilie 2019
 3. Iulia 26 mai 2019
  • Mack 31 mai 2019
 4. Iulia 31 mai 2019
 5. Costi 19 martie 2020
  • Mack 26 aprilie 2020
 6. Cristi 15 iunie 2020
  • Mack 16 iunie 2020
 7. Danut 12 iulie 2021
 8. Nicolae 9 martie 2022
  • Mack 9 martie 2022

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.