Pasaport temporar pentru copii in Iasi.

Zilele astea am umblat ca sa-i fac pasaport temporar la fetita, si cred ca ar fi de folos sa impartasesc ordinea fireasca a lucrurilor ca sa nu stati aiurea pe la cozi doar ca sa aflati ca mai trebuie ceva de adus.

Deci, primul pas este plata taxei pentru elibererea pasaportului temporar care costa 96 de lei si chiar daca prin alte parti spune ca se poate plati la prefectura, va spun eu ca nu se poate, trebuie sa faceti ori plata online si sa printati dovada platii sau, cum am facut eu, am fost la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi (link google maps) cu o copie dupa certificatul de nastere a fetitei, pentru ca plata trebuie facuta pe numele ei, nu pe numele parintilor. La mine a durat mai putin de 5 minute ca sa obtin dovada platii desi aveam 3 persoane in fata mea la coada.

Cu dovada platii, certificatul de nastere a fetitei in original si cartile de identitate ale ambilor parinti (plus ca este necesara prezenta ambilor parinti sau daca nu e posibil, unul din parinti sa aiba o procura din care sa se inteleaga acordul parintelui absent cu privire la eliberarea pasaportului pentru minor) sunteti gata sa va prezentati la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Iaşi de pe Bulevardul Primăverii 6, Iași (link google maps) de luni pana vineri, in intervalul orar 08:30–16:30.

Totusi, ca sa puteti depune aceste acte, trebuie sa luati intai bon de ordine, care se ia incepand cu orele 08:30. Ca sa fiti siguri ca sunteti primii care iau bon, e o idee sa veniti mai devreme, eu am fost primul care a luat bon de ordine si eram primul la coada cand m-am prezentat la orele 06:00. Pentru ca stiam deja ca o sa fiu primul care intra mi-am chemat sotia cu copilul (e nevoie pentru poza de pasaport) si dupa predarea documentelor spre verificare si 4 semnaturi (2 ale mele, 2 ale sotiei) am fost anuntat ca pot sa vin la orele 13:00 in aceiasi zi, cu actul propriu de identitate si certificatul de nastere a copilului pentru ridicarea pasaportului.

Ma declar chiar multumit de cum s-au miscat cei de la birouri iar daca aveti intrebari, le astept in comentarii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.