Update firmware imposibil la Allview Speed Quad

Pentru ca stigmatul de om priceput in IT inca nu m-a parasit, inca mai am colegi care in loc sa se duca la un service de telefonie mobila imi mai aduc mie chestii sa le repar, saptamana asta fiind vorba de o tableta Allview Speed Quad, o jucarie ieftinuta, de dat la copii.

Tableta despre care vorbim avea o problema ciudata, si anume ca de fiecare data cand incercam sa adaug un cont de google pentru activarea serviciului Play pentru descarcarea de continut, dupa ce intram in Setari, Conturi, Cont Google si ma conectam la internet prin WiFi, alegeam Cont nou si dupa introducerea Numelui si Prenumelui imi dadea eroarea „Din pacate, Manager conturi Google s-a oprit.” cu singura optiune fiind un ok amarat. Revenirea tabletei la setarile din fabrica nu ajuta la absolut nimic asa ca m-am decis sa-i fac un update de firmware, poate asa o sa mearga.

Zis si facut, prima oprire pe site-ul allview.ro m-a dus pe pagina tabletei de unde am descarcat un fisier de 378 de mega care contine si fisierul de update si un utilitar de update plus un pdf cu instructiuni. Singura calitate a utilitarului este ca astfel am aflat ca firma care le produce nu se numeste Allview ci Allwinner Tech. Desi am un pic de experienta cu alte dispozitive android, tot n-am reusit sa fac update-ul sa porneasca desi am crezut ca am instalat driverele. O mica verificare in Device Manager mi-a spus ca de fapt Windows-ul meu nu stie ce-i aia tableta Allview.

Am renuntat si-am descarcat 15 seconds ADB Installer v1.4.3 de aici. Imi vedea in sfarsit ceva in Device Manager.

ADB se instaleaza intr-un folder propriu in partitia C, si de acolo se porneste prin Command Prompt, cu drepturi de administrator. Tot in acel folder se copie si fisierul Update_Speed_Quad_02.03.2015.img pentru un workflow mai usor. Sau cel putin asa am crezut eu.

Am intrat pe tableta, la Setari, Backup si Resetare, Mod recuperare si acolo folosind tastele de volum am ales apply update from ADB, am confirmat cu tasta On/Off. Dupa aia, din Command Prompt and dat comanda „adb sideload Update_Speed_Quad_02.03.2015.img”. Zice ca se incarca pana cand ajunge la 54% si se intrerupe.

Daca cineva a reusit, sa-mi spuna si mie procedura exacta ca mi-am facut o gramada de nervi si nu cred ca o sa mai pun in viata mea mana pe ceva facut de Allview.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.