Time is money, dar informatia e mai valoroasa ca timpul.

Acest articol are legatura cu unul mai vechi, si anume cel in care explicam cum am pornit eu cu 300 mil isk capital initial si am ajuns in cateva luni nu doar sa-mi dublez averea dar cat de curand sa o inmultesc de 30 de ori.

Dupa o perioada in care am lasat-o mai moale si actualizam comenzile o singura data la cateva zile in loc de 2 ori pe zi, cum eram obisnuit, si faceam asta doar cu iteme relativ sigure, gen munitie faction care are in permanenta o diferenta de aproximativ 5% intre pretul de vanzare si pretul de cumparare, am ajuns sa fac trading la modul destept, folosindu-ma de o intelegere mai profunda a modului cum functioneaza si predictia evolutiei pietei.

Mai exact, cu o luna in urma, in urma unei proceduri de data-mining a aparut informatia ca pe serverul de test al Eve Online ar fi aparut un nou tip de item, si anume un blueprint copy pentru „Basic ‘Radiance’ Cerebral Accelerator” care avea sa foloseasca pentru constructie anumite iteme care costau foarte putin si care nu prea erau folosite la multe lucruri. Insa la fel ca mine, industriasi si afaceristi, au mai gandit cativa si a ajuns sa fie o „bataie” pentru achizitionarea acestor iteme, lipsa lor de pe piata ducand la o crestere subita si la o diferenta intre pretul de cumparare si cel de vanzare imensa, uneori ajungand ca pretul de vanzare sa fie de 3 ori mai mare ca pretul de cumparare…

Asa cum puteti vedea in screenshot-ul de mai sus, in punctul A, nu s-a inregistrat vreo schimbare de pret, ci doar o achizitie masiva in data de 5 septembrie 2018 de peste 100k unitati intr-o singura zi, fapt care nu se mai intamplase de ceva timp. Apoi, pe data de 13 octombrie, in punctul B, datorita faptului ca item-ul incepuse sa lipseasca de pe piata, se observa atat o crestere in numarul de comenzi cat si o modificare subita a pretului, profitul pentru fiecare item vandut si cumparat fiind de aproximativ 300%.

Deci care e treaba cu articolul asta? Informatia este de fapt putere si luand deciziile potrivite, poate fi transformata foarte usor in avere.
Exista site-uri are va calculeaza cat ar fi fost profitul daca investeati in companii care acum sunt lideri de piata in domeniul lor. De exemplu, pentru o investitie de 1000 de dolari, ati fi avut la Tesla 16867USD, sau putin peste 1 milion de dolari la Amazon.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.