Instalare bec smart Tellur cu Google Home Mini

Spre deosebire de adeptii teoriilor conspirationiste care-si pun banda izolatoare peste camera de la laptop, eu am ales sa-mi fac casa desteapta, si sa profit cat pot de mult de noile tehnologii, atata timp cat acestea sunt destul de ieftine si importante.

Asa am ajuns sa am instalat in casa Google Home Mini, cu prima generatie de Chromecast in televizor si mai nou un bec LED Smart Tellur, multicolor si controlabil printr-o aplicatie de telefon sau prin voce.

In primul rand, trebuie amintit ca producatorul acestui tip de bec nu le produce chiar el, ci e mai degraba un rebranding a unui producator chinez, care pune la dispozitie si hardware si software, asa ca veti gasi doua aplicatii aproape identice in Google Play (Tellur Smart si Tuya Smart), ambele functionand perfect cu becul, insa doar una din ele este recunoscuta de catre Home. Si aceasta este Tuya Smart. Sincer, nici nu are rost sa instalati Tellur Smart pentru ca diferenta e doar la nume, icoana si interfara de creare cont. In rest, acelasi optiuni, aceleasi setari.

Dupa ce ati instalat aplicatia si ati creat un cont, puteti adauga dispozitivul conform indicatiilor din aplicatie (sau din manualul de utilizare) apoi, intrati in aplicatia Google Home unde adaugati prin optiunea Set up device, apoi Works with Google, apoi cautati Tuya in lista de servicii care functioneaza cu Google Assistant. 

Si gata, o sa puteti controla prin voce culoarea, tenta, luminozitatea si altele. O lista a comenzilor recunoscute este aceasta:

Pentru a… Spune „Ok Google” sau “Hey Google,” urmat de…
Porni/Opri lumina„Turn on <light name>”
Scadea luminozitatea„Dim the <light name>”
Creste
luminozitatea
„Brighten the <light name>”
Seta luminozitatea la un procent„Set <light name> to 50%”
Creste/Scadea luminozitatea cu un anumit procentDim/Brighten <light name> by 50%”
Schimba culoarea„Turn <light name> green”
Porni/Opri toate luminile din camera“Turn on/off lights in <room name>” 
Porni/Opri toate luminile“Turn on/off all of the lights”

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.