Tesla Motors e oficial in Romania

Pana zilele trecute, achizitionarea unui automobil Tesla insemna o comanda data pe site si asteptarea livrarii acesteia din locatii mai vestice, cea mai apropiata de Romania fiind Viena, Austria. Aceiasi problema era si in eventualitatea in care era nevoie de service sau de instalarea unui upgrade. Un alt impediment in achizitionarea unui automobil electric Tesla era faptul ca desi guvernul roman subventioneaza cu echivalentul in lei a 9.250 de euro achizitionarea unui autovehicul full-electric, producatorul trebuie sa aiba o reprezentanta locala, ceea ce pana acum nu era cazul.

Vestea cea buna pentru fanii masinilor electrice, este ca cel mai mare producator de automobile electrice – compania Tesla apartinand lui Elon Musk si-a deschis in sfarsit reprezentanta in Romania, sub numele de TESLA MOTORS ROMANIA SRL cu sediul in Central Business Park de pe Calea Serban Voda din Bucuresti. Judecand dupa anunturile de angajare publicate de catre Tesla pentru reprezentanta din Romania, se pare ca vom avea si service si showroom.

Aceasta lansare vine la pachet cu ultimul update referitor la primele statii Supercharger, care ar trebui sa apara in primul trimestru al anului 2021 in Timisoara si in cel de-al doilea semestru in Sibiu, Pitesti si Bucuresti. Zvonurile initiale, despre statiile Supercharger din Craiova si Braila nu s-au confirmat insa e foarte probabil ca cele patru sa intre in functiune conform planificarii, Ungaria avand deja sapte, iar Serbia si Bulgaria cate una.

Pe strazile din Romania circula oficial un numar de 143 de masini Tesla. Cu deschiderea reprezentantei si infiintarea si primelor puncte de incarcare cred ca adoptia acestor modele o sa creasca foarte mult. Eu mi-as cumpara un Model 3 fara sa clipesc daca as avea banii insa la pretul de 40k euro inca nu-mi permit…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.