M-am cam saturat sa traiesc evenimente istorice.

Una dintre primele mele amintiri este ca stateam in fata televizorului Diamant alb negru, iar parintii mei, pe un ton ingrijorat, imi spuneau sa ma dau la o parte. Nu realizam atunci mare lucru, aveam 3 ani si ceva, dar asistam la „Revolutia” din 1989.

Trec anii, era o marti dupa amiaza, eram si eu un pustan de gimnaziu cu prea mult timp liber si prea putin internet…I’m kidding, nu aveam internet deloc pe atunci, si incep sa vad la televizor cum avioane de pasageri se izbesc de turnurile gemene World Trade Center. Apoi Pentagon, si apoi turnurile se prabusesc si totul parea atat de ireal, de fapt nu ireal, cat ireal de real. Romanii nu prea au cuvant pentru starea aia. Uncanny. Se intamplau atacurile de la 9/11 – 11 septembrie 2001, care au dus mai apoi la interventia NATO in Afghanistan, unde ulterior, cu treaba, am stat si eu in total vreo 9 luni.

Mai trec apoi ceva ani si aflu de la stiri ca prin China s-au imbolnavit niste oameni. Nu era prima data cand auzeam de astea, mai aparusera chestii asemanatoare prin Africa, ba EBOLA, ba MERS, ba febra West Nile. Eram destul de chill, vaccinat cu de toate, ba chiar in 2013 luasem si nu stiu ce pastile impotriva malariei care aparent iti omorau ficatul si eram foarte relaxat. Apoi pe 16 martie 2020 se decreta stare de alerta. In Romania. Like whaaaaat? Pandemie frate! Se intampla cate una la 100 de ani, si eu am reusit s-o prind. Inca n-am iesit din ea, dar sunt lucruri mai importante…

Azi, cand scriu aceste randuri, e luni. Joia trecuta Federatia Rusa a invadat cu forte militare, aviatie, blindate, parasutisti, diversionisti, etc tara vecina, de care ma despart cam 2 ore de mers cu masina. Pe 24 februarie 2022, a fost Happy Invasion Day in loc de Dragobete pentru ca un batran frustrat de 69 de ani vrea pamant, si nu stie sa-l obtina altfel decat prin razboi.

Si ca o paranteza, uitati ce fete frumoase au si ucrainenii:

guerlain
Guerlain / Lily Chey

Cam incep sa ma satur. Am ajuns la un simulacru de stabilitate financiara, si vreau sa vad lumea, sa calatoresc, sa zbor cu drona, sa urc pe munti, sa vizitez alte tari, si nu pot. Vreau sa fie plictiseala. Fara breaking news, fara statistici.

Cu de toate, fara iute, please!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.