Duolingo e chiar folositor.

In primul rand, vreau sa spun de la inceput ca acest articol nu e platit de astia de la Duolingo, vreau doar sa recomand o aplicatie de care eu personal am fost sceptic foarte mult timp.

In urma cu ceva timp, una din bloggeritele romance, numita Printesa Urbana, a creat un val in social media cand a decis sa se mute din Romania. Eu oricum am vise umede cu viata in vest dupa cat m-am plimbat prin lume, de la Afganistan, Azerbaidjan, Ungaria, Germania, Belgia si Olanda, Austria, Alabama si Massachusetts. Ultimul nume l-am luat cu copy paste. Sotia si-a pus intrebarea „ce-ar fi daca” si iata-ne zece minute mai tarziu facand brainstorming pe treaba asta. O ora mai tarziu deja aveam Duolingo pe telefoane si ne-am apucat amandoi de invatat Dutch. Sotia mai are si altele pe cap, dar eu am reusit sa ma tin de treaba si in fiecare zi sa dedic intre 5 si 10 minute pentru a invata cuvinte noi.

Am 163 de zile de cand tot invat olandeza neerlandeză.

Nu platesc nimic, nu spamez prieteni sa-si faca cont, doar imi dau interesul cat e nevoie, si-am reusit pana acum sa invat undeva la 300 de cuvinte. E foarte putin, dar daca nimeresc teleportat prin unul dintre satucele alea idilice din Olanda (cum se vede in imaginea de mai sus, fucke me sideways cat de misto arata!), eu zic ca nu mor de foame, ba chiar ma inteleg cat de cat cu aia.

Haar kaas is mijn kaas.

Stiu sa cer o bautura si mancare, stiu cum sa zic „te rog” si „multumesc”. Ascult Radio 538 si mai prind cate o idee din cand in cand. Parfum!

Merge. Aplicatia asta chiar functioneaza. Merge si mai fain daca ai prieteni care folosesc tot Duolingo, care are tot felul de incentives psihologice care sa te faca sa inveti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.