Made by Google Keynote ’23

Astazi a fost Made by Google, unde compania cu acelasi nume a lansat oficial cateva chestii, ca de leaks e plin internetul, si se stia din start cam despre ce e vorba:

Android 14: Noua versiune a sistemului de operare Android, cu numarul 14 si numit Upside Down Cake oferă opțiuni de personalizare si functii bazate pe inteligență artificială. Eu rulam ultima versiune beta de Android 14 pe Google Pixel 5, insa multe dintre functii sunt indisponibile pentru ca telefonul meu nu are un cip Google Tensor, ajuns pe Pixel 8 la versiunea a 3-a. La trei ore dupa lansarea oficiala, chiar in timp ce scriu aceste randuri, mi se descarca si mie. Per total, nu vine cu schimbari majore fata de Android 13, dintre chestiile vizibile putem aminti doar ceva mai multe optiuni de customizare a interfetei. Ar trebui sa se faca simtit si un mai bun management al bateriei. Nu stiu inca daca asa este, ca dureaza o gramada optimizarea aplicatiilor si e un update micut de 11.59 MB pentru Google Pixel 5 al meu.

Pixel 8 și Pixel 8 Pro: Acestea sunt cele mai recente smartphone-uri Google, punând accent pe AI, securitate și camere avansate. Ecranele au dimensiuni de 6,1 inci și 6,8 inci, cam mari pentru gustul meu, cu îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește luminozitatea și ratele de reîmprospătare. Prețurile încep de la 799 euro pentru Pixel 8 și 1099 de euro pentru Pixel 8 Pro. Ambele telefoane costa cu 100 de euro in plus in Google Store Germania fata de SUA. Au oferta totusi la Pixel 8 Pro, daca ii cumperi pana in data de 16 octombrie 2023 poti alege dintre un Google Pixel Watch 2 (399 euro) sau niste Pixel Buds Pro (229 euro). Ce-as face eu daca mi-as permite sa dau 1000 plus euro pe un telefon? Mi-as lua un Pixel 8 Pro plus ceasul, dupa care as vinde ceasul intact si mi-as lua Pixel Buds Pro si as ramane si cu 170 euro capac.

Pixel Watch 2: Ceasul inteligent de la Google a primit îmbunătățiri, inclusiv monitorizare îmbunătățită a ritmului cardiac și noi senzori pentru funcții de gestionare a stresului. Si cica tine o zi intreaga cu ecranul always-on ceea ce e impresionant. Dar eu tot mi-as lua un Garmin tactix® 7 – AMOLED daca, din nou, mi-as permite.

Pixel Buds Pro: Aceste căști oferă detectare a conversației, statistici de ascultare și reducere a zgomotului bazată pe inteligență artificială în timpul conversațiilor. Serios, am avut Pixel Buds A Series si Pixel Buds Pro sunt ze shiznit.

Google Assistant cu Bard: O actualizare bazată pe inteligență artificială a Google Assistant, care gestionează o gamă mai largă de sarcini și întrebări, cu o inteligență îmbunătățită si un mod mai uman de a raspunde. Dintre toate chestiile lansate astazi, chestia asta ma deranjeaza cel mai tare, in loc sa-i spuna in continuare Assistant, asa cum s-a obisnuit lumea, au vrut sa sublinieze ca e cu Bard. La fel cum cei de la Microsoft au dat remove la Cortana si mi-au bagat Copilot, care-i de fapt Bing Chat, care de fapt foloseste GPT4, la fel ca varianta moka la ChatGPT. Google Assistant with Bard ma duce cu gandul la „Asistent cu bărdiță”. Practic, #VasluiVibes. Dar teoretic e mai destept, stie sa citeasca si sa sumarizeze texte, sa faca postari pe social media, cu hashtags si tot ce trebuie. Sunt curios daca aceiasi aroma de Assistant o sa apara pe toate dispozitivele sau e ceva disponibil doar pe Pixel, ca oricum e beta rau tare, si nici nici nu i-au dat drumul la beta testeri.

Insa interesul meu major a fost sa vad cu cat scade pretul la Pixel 7, 7 Pro si 7a in Google Store Germania… N-au scazut nici unul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.