Daca vrei un Google Pixel

-Ce telefon ai?

-Google Pixel 5

-Da, bine, dar ce firma, Xiaomi, Oppo, OnePlus, ce-i ala?

Aceasta discutie a fost scurtata pentru o mai usoara incarcare a acestui articol, dar am patit-o eu pe bune, de cel putin doua ori. Desi Google scoate telefoane in parteneriat cu diferiti producatori hardware inca din ianuarie 2010 cu seria Google Nexus, apoi in toamna lui 2016 au scos primele telefoane facute in-house atat pe partea de hardware cat si de software, si anume seria Google Pixel, nu multa lume stie asta. Cel putin in partea asta de Europa.

Telefoanele nu sunt disponibile in mod oficial in Romania, ci sunt aduse de catre diferite magazine la preturi umflate pentru cei care isi doresc o experienta Android curata, intr-un telefon care nu impresioneaza cu cele mai avansate specificatii existente pe piata, insa o face prin faptul ca se misca impecabil si scoate niste poze de nota zece, chit ca nu se lauda cu 100 si ceva de megapixeli.

Posibil intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat o sa avem si noi versiunea romana a Google Store, dat fiind ca anul acesta in iunie, Google a inceput sa ofere 5G pe telefoanele Google Pixel oficial in retelele Orange, Vodafone si Digi. Inca nu avem parte de VoLTE si VoWiFi oficial, dar se pot activa prin ceva artificii software.

Ma aflu zilele astea in situatia de a cauta un upgrade de la Pixel 5, pentru ca Android 14 va fi ultima versiune pe care o va primi in mod oficial, si in principiu ma uit dupa Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a sau Pixel 8, primele fiind deja lansate, iar ultimul urmand sa se lanseze pe data de 4 octombrie 2023. Pixel 8 si 8 Pro conform scurgerilor de informatii o sa fie undeva cam 710 euro, respectiv 1004 euro. Scump dom’le scump, alea de anul trecut erau mai ieftine…

Astazi, 27 septembrie, avem urmatoarele preturi pentru variantele de baza, alea cu 128GB, in lei, la cursul de astazi.

Magazine \ TelefoanePixel 7Pixel 7 ProPixel 7aPixel 8
eMAG2.769 Lei4.299 Lei2.399 LeiNu se gaseste inca
Google Store Germania3.221 Lei4.463 Lei2.527 LeiNu se gaseste inca
Amazon Germania2.581 Lei3.266 Lei2.476 LeiNu se gaseste inca

Cel mai ieftin gasim Pixel 7 pe Amazon, Pixel 7 Pro tot pe Amazon, iar Pixel 7a pe eMAG. Cel mai probabil o sa fie niste discount-uri frumoase la telefoanele vechi pe Google Store Germania in momentul in care se lanseaza generatia urmatoare, ca sa nu mai zic ca Pixel 8 Pro o sa vina, conform zvonurilor, impreuna cu Pixel Watch 2.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.