>How to: Instalare Windows 7 de pe stick USB

>
Pentru cei care au o bestie de netbook, sau o porcarie de laptop care nu le mai citeste dvd-writeru nici cd/dvd-uri proaspat prajite, ca sa nu mai vorbim de cele cu minuscule zgarieturi sau urme de amprente m-am gandit sa ofer o solutie simpla si una complicata ca sa va instalati ultimul racnet in materie de sisteme de operare de la Microsoft. De ce 2 metode? Pentru ca prima, cea usoara, merge numai cu imagini originale (sau modificate foarte putin, de exemplu nu am putut instala Windows 7 Tiny), insa dureaza foarte putin, e in mare parte dumb-proof prin numarul redus de optiuni si butoane.

The easy way

1.Aceasta metoda implica folosirea unui soft de la tata lor, direct de pe site-ul microsoft. Un stick usb de macar 4Gb. Si una bucata imagine iso. Se ruleaza unealta descarcata, se alege fisierul iso, se alege stick-ul usb (trebuie sa fie infipt deja intr-un port usebeu) si se da clean cand se cere (atentie, pierdeti tot ce era pe stick, duoh, deci inainte faceti back-up)si asteptati.

The hard way
2.Metoda numarul 2 e universala, merge cu iso de windows 7 modificate si originale, chiar si cu iso de vista (cine dracu mai vrea vista???), si trebuie sa fii un pic de hacker ca sa-ti iasa.
E nevoie de un iso, un stick usb de macar 4Gb si un sistem cu Windows 7 deja instalat. De ce? Pentru ca aceasta metoda de instalare implica niste comenzi date in cmd care nu functioneaza decat in Windows 7. Hai totusi sa trec la subiect:
+Se introduce stick-ul usb intr-un port usb si se face back-up la orice date contine.
+Te duci in Start > All programs > Accessories, click dreapta pe Command Prompt si se selecteaza Run as administrator.
+Tastati DISKPART si dati Enter. Apoi LIST DISK si iar Enter. Uitati-va la numarul stick-ului. Sa zicem ca acesta este X.
+Tastati urmatoarele comenzi SELECT DISK X, CLEAN ,CREATE PARTITION PRIMARY ,SELECT PARTITION 1 ,ACTIVE ,FORMAT FS=NTFS, Unde am pus eu virgula acolo se da Enter. Se asteapta sa se formateze (la mine a durat destul de mult pana s-a formatat un stick de 8Gb) apoi se tasteaza ASSIGN, EXIT, tot asa, Enter la fiecare virgula.
+Bagati dvd-ul cu Windows si uitati-va la litera care o are unitatea optica cu dvd-ul. Si uitati-va si ce litera are stick-ul. O sa presupunem ca dvd-ul are litera E iar stick-ul are litera P. Tastati E: CD BOOT, CD BOOT, BOOTSECT.EXE /NT60 P: Unde E si P sunt literele corespondente dvd-ului, respectiv stick-ului. Ar trebui sa apara ceva de genul Bootcode was successfully bla bla…
+Folosind orice filemanager (explorer, total commander) se copie intreg continutul dvd-ului pe stick.

Si gata. Ambele metode mai necesita o singura chestie, si cand zic asta, ma refer la capacitatea BIOS-ului de a boota de pe stick-uri USB. Majoritatea placilor de baza vechi chiar de acum vreo 7 ani suporta chestia asta deci n-ar trebui sa fie greu sa schimbi prioritata de boot astfel ca primul device sa fie stick-ul usb.
O ultima chestie care am uitat-o, daca nu aveti un Windows 7 ars pe dvd, puteti monta imaginea iso in Daemon Tools si faceti ca si cum ar fi dvd pe bune, va merge, am testat eu…

Latest Comments

  1. Aa 20 februarie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.