Samsung Mobile Unpacked 2012 – Lansarea Samsung Galaxy SIII

Cred ca am ratat un pic momentul, internetul e deja plin de informatii despre Samsung Galaxy SIII GT-I9300 pe cat de gol era inainte  dar doi colegi  (Acsel are un hands-on pe blog la el, iar Flo a facut live blogging pe blogul lui Arhi) de-ai mei din Samsung Mob!lers Romania au avut ocazia sa participe la Londra, la Samsung Mobile Unpacked 2012, evenimentul de lansare a celui mai avansat telefon la ora actuala.

N-am avut ocazia sa vad stream-ul exact atunci, l-am urmarit un pic mai tarziu, cum de altfel puteti face si voi:

In primul rand vreau sa spun ca am fost foarte placut impresionat de faptul ca intrebarea „What do you expect from the next GALAXY?” de la inceputul prezentarii ne-a fost pusa tuturor membrilor Mob!lers din toata lumea inainte de lansare, fara sa stim exact ce si nu mica mi-a fost surpriza cand i-am vazut raspunsul si numele lui Alexandru Barbosa (I know the guy) pe ditamai ecranul de la eveniment.

In fine, n-am sa fac liste de specificatii ca se gasesc deja, si o sa ma rezum la a comenta cateva din aspectele discutate la evenimentul Unpacked 2012 prezentat de Suzi Perry, gazda „The Gadget Show”.

Ca brand, seria S de la Samsung a fost intotdeauna in pas cu cele mai noi inovatii tehnologice, iar Samsung Galaxy SIII este la momentul actual, prin combinatia de hardware software si servicii, cel mai performant smartphone de pe piata din clasa lui. Leit-motivul principal al acestui model este „Designed for humans” iar cel secundar este „Inspired by nature” facand referire la modul in care arata, se simte si se comporta. Personal ma asteptam chiar si la o schimbare a numelui, in urma teaser-elor din ultima vreme.

La exterior va pot spune din surse foarte sigure ca se simte foarte bine in mana, e solid si foarte bine inchegat, in ciuda dimensiunilor generoase. S-a dat o mai mare atentie designului decat celorlalte modele anterioare, si a ideii in jurul careia a fost gandit. Vine in doua culori ‘Marble White’ si ‘Pebble Blue’ cu forme mult mai fluide decat modelele predecesoare, pastrand, in ciuda versiunii 4.0 a sistemului de operare Android, cele trei taste in partea de jos a ecranului. Multa lume se astepta si la o tasta dedicata pentru camera foto, insa cine are nevoie de butoane cand exista control vocal si zero-lag la activarea ei?

Desi dimensiunile sunt doar o idee mai generoase decat la Galaxy SII, de 136.6 x 70.6 x 8.6mm, ecranul este unul de 4.8-inch Super AMOLED HD protejat cu Gorilla Glass 2 , cu aproape 20% mai mare ca la SII si o rezolutie de 1280×720 pixeli. E dotat cu doua camere, una de 8MP cu flash si un frontala de 2MP, care pot ambele filma in format HD. La 133g cat cantareste, gasim la interior o baterie de 2100mAh, un procesor quadcore de 1.4Ghz si alte bunatati care sunt listate aici.

Ce merita amintit ca inovatii hardware este prezenta senzorului de presiune atmosferica, tehnologiei LTE, si incarcarea wireless, prin inductie.

Ceea ce-l diferentiaza clar de alte modele concurente (cum ar fi HTC One X) sunt interfata si serviciile oferite. Comanda vocala prin S Voice (care se activeaza tot prin voce), Direct Call, Smart Stay (functie care detecteaza daca ecranul telefonului este privit si-i mentine activ), Smart Alert, Social Tag, S Beam, All Share Cast, etc, toate sunt adunate sub o interfata TouchWiz 4.0 redesenata in multe privinte. Utilizatorii SIII vor beneficia si de 50Gb stocare in cloud, prin Dropbox dar si de toate serviciile Google integrate in Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Asta e tot ce pot spune la momentul actual, am primit informatii ca s-ar putea ca in viitorul foarte apropiat sa pun mana pe un S3 (gratie Samsung Mobilers) si atunci o sa va pot da mai multe detalii, poze sisau video.

Latest Comments

  1. Petru 5 mai 2012
    • Mack 6 mai 2012
    • Petru 6 mai 2012
    • Mack 6 mai 2012
  2. Petru 10 mai 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.