De ce as vrea 72 de virgine?

Am observat in timp ca dupa intoxicarea cu cantitati indecente de bauturi alcoolice a oricaror indivizi cu inteligenta medie, discutiile aluneca inevitabil spre subiecte care in mod normal sunt tabu, cum ar fi existenta extraterestrilor, sexul, si inevitabil, religia.

Dupa o discutie de acest gen si o sumara informare pe internet despre conceptul de Rai in religia crestina si cea islamica, am aflat doua lucruri.

Raiul crestin e accesibil doar daca in viata asta n-ai facut nimic in afara de pupat icoane, cruci in dreptul fiecarei biserici, dat bani la cersetori si preoti, etc, etc. In schimbul abtinerii de la trait orice experienta care ar putea aduce vreo satisfactie marunta, de ordin fizic sau intelectual, un bun crestin va ajunge in versiunea aeropurtata a Raiului (da, a existat si o versiune terestra in Asia, dar s-a dus dracu’), in cel de-al 3-lea cer, unde se va bucura de comuniune cu Dumnezeu, copaci vesnic binecuvantati cu fructe si muzica bisericeasca.

Raiul islamic pe de alta parte este mult mai atractiv, pe langa bogatiile de tot felul exista dreptul de a bea alcool si a face cam toate chestiile interzise in viata. Coranul nu zice nimic de un numar exact de 72 de virgine drept rasplata pentru cei credinciosi, ci doar de fecioare/femei/partenere (in functie de traducere) cu sanii „impliniti” dar in hadith, traditia orala care se intinde pana la Mohammed, se vorbeste clar despre 72 de neveste. Faceti voi o medie si o sa aflati cam cum sta treaba…

Oricum eu sunt un suflet chinuit si pierdut, si probabil n-o sa am parte de rai (de ala islamic in nici un caz), insa nu pot sa nu-mi pun cateva intrebari despre raiul musulmanilor:

  • De ce fix 72?
  • De ce trebuiau sa fie virgine, nu puteau sa fie niste femei experimentate?
  • Ce se intampla cu virginele dupa ce erau dezvirginate? Se revirginau la loc, sau erau inlocuite de altele?
  • Cumva raiul barbatilor era iadul femeilor?

Personal, cred ca o virgina (una singura) reprezinta indeajuns de multa bataie de cap, incat sa fiu convins ca nu-mi doresc cate 72 pe noapte, in fiecare noapte, pentru eternitate. Ceea ce ma duce spre alta idee, daca musulmanii pretuiau atat de mult virginele inca sa-si doreasca cate 72 pe noapte inseamna ca ceva ii impiedica sa aiba parte de ele…

Latest Comments

  1. Andreea 6 mai 2012
  2. marck 8 mai 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.