Vai, ce pacatos sunt

Sunt botezat crestin-ortodox. Nu de alta, dar nu prea ai cum sa te impotrivesti cand ai mai putin de 5 kile si te baga aia cu japca in lighean.

Eu zic ca treaba asta cu botezul ar trebui sa se faca la o varsta mai inaintata, sa fie o alegere personala. Dar asta-i doar parerea mea 🙂 In principiu, m-am ferit pana acum sa scriu vreo ceva cu tenta religioasa, ca de obicei apar discutii destul de aprinse, dar acum cateva zile, o studenta, nu mai stiu din ce motiv, m-a facut pacatos, iar eu i-am raspuns ca nu sunt pacatos, ci agnostic.

O sa revin la final cu o explicatie, pentru cei care nu stiti ce inseamna. 🙂
De spovedit, nu m-am mai spovedit de cand aveam…cred…vreo 8 sau 9 anisori. O fata bisericeasca, care ar avea preaneplacuta ocazie sa-mi citeasca articolul, probabil si-ar imagina ca-s un suflet chinuit, ca nu pot dormi noaptea de grijile care-mi atarna de inima.

Total neadevarat.

Totusi, ca sa-mi fac o analiza personala la gradul de dezmat, decadere si pacat in care am cazut, am intrat pe www.crestinortodox.ro ca sa citesc o lista cu pacate, sa le bifez.

Dupa cum scrie in articol, se pare ca oamenii au proasta tendinta de a uita anumite chestii cand se afla la spovedanie, deci o lista e absolut necesara. (eventual o aplicatie pentru telefon, ca un to-do-list, dar sa fie de fapt un to-not-do-list, eventual cu un grafic explicit care sa-ti arate cat de aproape esti de a ajunge in iad – pacat ca nu stiu sa fac aplicatii pentru Android OS, ca acuma imi bagam picioarele in tot si-o faceam) Dar, sa revenim. Lista are un numar de 193 de pacate, nici mai multe nici mai putine dintre care am selectat urmatoarele:

003. Am zis: daca vrea Dumnezeu ma mantuieste, daca nu, nu. (E mare si Atotputernic, cine-s eu sa fac gat?!?)
022. Am vorbit cu mai multe intelesuri. (Cand zic ochi, oare la ce ma refer? La mancarea din oua sau organ cu care vad? Oups, iar am pacatuit!)
023. Am purtat vorba de colo-colo. (Vai, eu dau retweet-uri. Se pune?)
072. M-am ametit la cap cu bauturi alcoolice. M-am imbatat. Am si varsat dupa aceea. (Daca n-am varsat, e ok?)
097. Am curvit. Am preacurvit. (Care-i diferenta?)
117. M-am lacomit la munca. Am muncit peste puteri, incat poate chiar m-am si imbolnavit. (Niciodata!)
175. Am cantat si am ascultat cantece lumesti si sectare. (Nu-i problema, nimanui nu-i place cum cant)

Concluzie de final: Da, sunt pacatos.

Daca pana si faptul ca ascult „cantece lumesti’ ma arunca in cazanul cu smoala, sunt curios ce-i pregatit pentru violatori si criminali. Ah, inca o chestie, am promis ca revin cu o explicatie:

Daca deistii afirma cu tarie ca exista Dumnezeu iar ateistii afirma ca nu, ei bine, un agnostic tot timpul va sustine faptul ca habar n-are!

Latest Comments

 1. Alina 29 ianuarie 2011
 2. blue_hurt 29 ianuarie 2011
 3. Mack 30 ianuarie 2011
 4. Mack 30 ianuarie 2011
 5. ripaila 31 ianuarie 2011
 6. Ovidiu D. Niţan 31 ianuarie 2011
 7. Roxana 3 februarie 2011
 8. Mack 3 februarie 2011
 9. ripaila 3 februarie 2011
 10. Mack 3 februarie 2011
 11. Andreea 5 februarie 2011
 12. Mack 5 februarie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.