Medal of Disappointment, pardon, Honor

Adineaori am terminat Medal of Honor si exact cum am promis in articolul precedent ca o sa revin cu un review extins, asta fac acum. Ma refer doar la campania SinglePlayer pentru ca n-am jucat inca nici Multiplayer nici Tier1 Mode.

EA Games imi lasa cu fiecare joc care il publica un gust din ce in ce mai amar. Primul joc din franciza Medal Of Honor care nu-si mai are originile in WW2 este, cu ingaduinta spus, un joc bun. De ce cu ingaduinta? Pentru ca am o atractie catre FPS-uri, pentru armata, arme si chestii de genul asta, pentru ca daca nu aveam aceste inclinatii probabil nu ma tineam neaparat sa-l termin.

Ca timp de joc, nu stiu sa va spun exact cat dureaza, n-am calculat, insa e scurt. Visez la ziua cand o sa patesc ca la primul FarCry cand efectiv ziceam din jumate in jumate de ora, „bai, asta e ultima misiune, n-are cum s-o mai lungeasca mult”, si tot jucam si tot jucam inca vreo 3 ore…


La nivel de grafica nu m-a impresionat prea mult, aduce a Battlefield Bad Company 2, exceptie facand foarte putine parti din joc. Mediul distructibil e un plus, insa faptul ca armele n-au recul mai deloc, strica din realismul care ar vrea sa-l sugereze. Apreciez faptul ca jocul a fost scriptat mai putin decat MW2, insa la nivel de AI sta prost. Si la teammates, si la opfor.
Arme putine, (ce-i drept mi-am facut treaba cu ele) thumbs up pentru prezenta PKM, aruncatoarelor de 82mm (doar ca prezenta, pentru un plus de realism), M82 (care trage sefeistic tare), DShK, AC-130 Gunship si Predator. Iarasi mi-au placut secventele cinematice, desi contrastau tare cu felul de a se misca a oamenilor din in-game (Cum am mai zis, motion capture de cacao).


Muzica destul de ok, nu mi-a atras atentia prea mult cum a facut-o coloana sonora din MW2 (care si acum o am pe telefon) insa e destul de ok. Tot la nivel de coloana sonora pot spune ca voice acting-ul e ok, insa cred ca baietii din Tier One injura si fac misto mai mult decat lasa sa se inteleaga jocul. Mai primeste un plus pentru felul specific de a vorbi a baietilor din SEAL care nu prea a „transpirat” publicului pana acum (Multumim consultantilor) si melodia care se aude exact la inceputul jocului din camioneta lui Rabbit cand se duce dupa Tariq. Sunt curios de unde as putea sa fac rost de ea.
Ca poveste, jocul incepe ciudat, scremut si se termina in coada de peste vrand cumva sa lase loc de vreo o continuare. Pacat de faptul ca e plin de bug-uri si cand zic plin, e plin cum n-am vazut decat in jocurile beta.
Singurele momente cand efectiv am reactionat ca feeling si am simtit un pic de imersiune in lumea MOH au fost:

1.In cinematic-ul cand un general se incapataneaza sa ordone atacul asupra un convoi care nu se stia exact ce-i cu el, dovedindu-se mai apoi ca erau friendlies.
2.Cand un LZ era atacat la greu si foarte tarziu au aparut Apache.
,in rest, jocul e destul de usor si sec, fara sa puna mari probleme la nivelul normal de dificultate.

Aaa, inca o chestie care era s-o uit, si nici asta nu-i de bine.

Limbajul e prea tehnic. Eu stiu de la ce vine Oscar Mike sau CAS sau IED, in parte pentru ca asta mi-e slujba, si pe de alta pentru ca imi si place sa ma documentez, insa sa fim seriosi, cati stiu aceste lucruri? Sunt vorbitori foarte buni de engleza care pur si simplu habar n-au, ce sa mai zic de cei la nivel de mediu. Ce voiam sa zic e ca in voice-acting e ok sa auzi IED (improvised explosive device) sau CAS (close air support) dar in subtitles, trebuia pe langa acronim, trecuta si explicatia.
Parerea mea.

Sfarsitul care ma asteptam sa fie epic, n-a fost.

Per total, degeaba consultanta Tier One, degeaba hype si reclama, degeaba Ramin Djwadi si The Catalyst de la Linkin Park, jocul e pe o scara de la 1 la 10 cam de nota 7, cu indulgenta.
Pentru un joc care ar fi trebuit sa dea cu MW2 de pamant, a esuat. Nu pe departe tare, dar a esuat.

Latest Comments

  1. lauriciu_b52 18 octombrie 2010
  2. Mack 19 octombrie 2010
  3. dragos 1 noiembrie 2012
    • Mack 1 noiembrie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.