Legatura dintre matematica si bere

Ma plictisesc teribil, n-am nimica de facut.
Mai dau o raita pe twitter, facebook, reader si blogul unei domnisoare care-si zice Uti, care scrie interesant si-i pacat ca are pagerank mic, si-i dau link asa, fara s-o cunosc macar, fara sa stiu daca intradevar merita, ca sa ma simt eu bine ca am facut si o fapta buna pe ziua de azi si n-am suparat chiar pe toata lumea cu prostiile mele, si iar mai trag o raita pe pe facebook si vad o poza, cu…cum sa explic…ma rog…de fapt de ce sa va explic cum arata poza cand pot s-o copii bine mersi, ca facebook n-are protectie la click dreapta (se cunoaste ca-i lumea mai civilizata decat pe hi5 care era o adevarata pepiniera pentru cocalari.com si pitzipoanca.org), si s-o pun chiar aici la mine sa vedeti si voi de la ce m-am luat:

Dupa cum observati in ultima casuta, e o chestie matematica, va spun eu ca e o ecuatie daca nu va pricepeti, si nu de oricare fel ci de gradul doi. Si nu oricare ecuatie de gradul 2, ba chiar de aia simpla, care se rezolva fara determinant, de ti-e mai mare dragul sa-i afli solutiile…
Si excitat tot, ud ca un Cucumis sativus ma uit prin jurul meu si ma uit dupa doua chestii de care am nevoie: o pasta metalica de pix, ca pix n-am, desi mi-a spus cineva, candva, ca un intelectual are tot timpul un pix la indemana, si eu cum nu sunt intelectual, ma chinui cu notite pe telefon, fisiere txt pe desktop, sau – vezi cazul de fata, cu paste metalice. Sau păști…naiba sa le ia de pixuri inexistente! Ca sa revin, cu pasta in mana, ma uit prin jur sa vad de-o foaie. Si cum pixului ii sta bine langa caiet, asa pastei mele i se alatura, cu drag, o chitanta de depunere numerar la o firma de camatarie legala banca. Si produsul mezilor devine egal cu cel al extremilor, trec totul intr-o singura parte de raman cu un carnat de cifre si litere pe de o parte si un mare nimic de cealalta. Scot pe x factor comun in toata tarasenia asta, si ajung la prima concluzie:

Prima solutie a ecuatiei este: zero. 

Mai raman cu o varianta, care imi spune ca:

A doua solutie este: 4 ori radical din 3 pe 9. Adica, (zice calculatorul) aproximativ vreo 0.77

Si din toate astea imi dau seama ca proful meu de matematica din liceu nu si-a batut capul chiar degeaba, daca mai tin inca minte prostii d-astea care nu le folosesc deloc in viata de zi cu zi. Evăr.
Dupa atata matematica parca-ar merge niste bere…(nu de alta, dar imi aduce aminte de liceu) la care visez in timp ce ma gandesc ce titlu o sa aiba articolul asta…o bere, doua bere, trei bere…

Latest Comments

  1. blue_hurt 10 februarie 2011
  2. Mack 10 februarie 2011
  3. ripaila 11 februarie 2011
  4. Ion 11 februarie 2011
  5. Cipri.S 11 februarie 2011
  6. Mack 11 februarie 2011
  7. Andreea 11 februarie 2011
  8. Mack 11 februarie 2011
  9. Mandachegeorge 8 martie 2012
  10. Macku 8 martie 2012

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.