Cand eram mic citeam…

… si nu stiam sa citesc, tata se mai inhama la treburi d-astea la insistentele mamei. Si era o carte care mie imi placea terbil, cu animalele dintr-o padure, si un iepure care dupa o lovitura in cap, uitase ca trebuie sa fie un animalut mic si speriat, si se lua de toata lumea, nu conta ca e vulpe, lup sau urs. Tin minte ca-l chema Emanoil.

Ei, tata mi-a citit de-atatea ori cartea aia, ca pana la urma o invatasem pe de rost, si uneori cand era tata plictisit si mai sarea cate doua pagini, eu repede ii atrageam atentia, si mama iar ii facea scandal.

Dupa aia, am fost la scoala si-am invatat sa citesc, si da-i frate cu cititul. Devoram cartile, de ajunsesem prin clasa a 7-a sa citesc cate 6-7 carti pe saptamana, si nu prostii de povestioare – nu – titluri serioase ca „Istoria elementelor chimice” sau „Teoria relativitatii explicata”. In perioada liceului am lasat-o mai moale cu cititul, ca deh, ma incepusera sa ma intereseze si pe mine fetele, bautura si jocurile video, si nu neaparat in ordinea asta. Totusi, mai citeam din cand in cand, in special romane, si uite asa l-am citit pe Umberto Eco, Tom Clancy, Frederick Forsyth sau Frank Herbert. Si mi-au placut la nebunie.

Apoi a fost o perioada cand citeam carti pe telefon. Faceam rost de ele in format electronic, le puneam pe k750-ul meu, si-mi beleam ochii in ecranul ala superb pentru acea vreme, dar de ceva vreme nu mai reusesc sa ma mai tin de nici o carte (fie ea in format electronic sau pe hartie), de-am ajuns sa citesc doar fisiere .nfo, doar pagini wiki si bloguri. Ati patit si voi chestii asta sau…?

Apropo. Visez sa-mi fac o biblioteca maaare cu toate cartile care mi-au placut, si cand o sa fiu batran (desi slabe sanse sa mai apuc batranetile) sa stau pe o prispa de casa cu o carte buna in mana…Pe langa peretele ala plin cu replici de airsoft. 🙂

Latest Comments

  1. denisia 16 martie 2011
  2. Roxy's blog 16 martie 2011
  3. blue_hurt 16 martie 2011
  4. Mack 16 martie 2011
  5. barba 17 martie 2011
  6. ripaila 17 martie 2011
  7. Mack 17 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.