Cum m-am indragostit eu de profa de franceza

Astazi, cand veneam de la serviciu, stateam de vorba cu un coleg despre vremurile apuse cand eram in liceu si mi-am adus aminte, dintr-o data, cum m-am indragostit eu de profa de franceza.

Daaa, stiu, nu trebuie sa-mi spuneti ca suna a clar a stereotip, suna a piesa a trupei Akcent si a prostii puerile cu french kiss si voulez-vous coucher avec moi, dar va asigur ca e pe bune.

Din clasa a 9-a si pana in clasa a 11-a am avut un dascal, o profesoara cu nume de floare, o harca de baba, o domnisoara trecuta bine de 50 de ani care nu invatase sa numere decat pana la 4 cand punea note si mai scapa cate un 5 doar ca sa-ti iasa media. Si din cauza ei, am urat limba franceza, am urat din tot sufletul passe simple si l’imparfait, si-am uitat tot ce invatasem de voie, de nevoie, in gimnaziu.

Ajunsesem chiar sa ma impac cu ideea de a da bacalaureatul la rusa, cel mai probabil, sau sa fac o magarie si sa-l dau la engleza.

Era cea mai naspa profesoara, care mi-a facut zile fripte primii trei ani de liceu si m-am bucurat enorm cand in penultimul an de liceu, in ultimul semestru, a zis ca vrea sa se concentreze pe clasa ei de Filologie si sa ne lase pe noi, cei de la Mate-Info, in pace. A plecat, noi ne-am bucurat, ne-am prefacut totusi ca o sa-i simtim lipsa, si chiar am strans bani pentru niste garoafe sau ceva de genu’, sa-i multumim ca si-a batut capul cu noi.

Si dupa vacanta, la prima ora de franceza, a venit o profesoara, tot o domnisoara, dar tinerica, draguta, eleganta, proaspat venita de pe bancile facultatii. Exact opusul celei care mi-a mancat zilele. Avea rabdare sa explice ca pentru clasa intai, nu facea urat daca greseam, iar cand ne corecta, o facea cu o voce de parca adormea bebelusi. Cand trebuia sa-i dam vreun buchet de flori sau altceva pe la sarbatori, eu voiam sa fiu ala care-i inmaneza cadoul, ca s-o pot pupa. Si mi-era asa de drag de profesoara mea de franceza, incat m-am pus pe invatat, si am ajuns ca la bac sa-l dau la franceza, si sa ma duc cu incredere, si-am luat si nota 9. Toate astea pentru ca aveam un crush pentru profesoara.

Spre deosebire de alte prostii de articole pe care le-am scris, acesta vreau sa fie unul din alea care se termina cu o concluzie. Numai ca eu am scris cam mult, si-o sa va rog pe voi sa scrieti intr-un comentariu o concluzie pentru povestea asta. Cine scrie o concluzie faina, primeste un banner aici.聽

Latest Comments

  1. soc 28 martie 2011
  2. Mack 30 martie 2011
  3. Roxane 9 septembrie 2017

Leave a Reply

Acest site folose葯te Akismet pentru a reduce spamul. Afl膬 cum sunt procesate datele comentariilor tale.