IE9 chiar e altfel. In sensul bun.

Cand am fost la Social Media Summit, unul dintre cei care au vorbit acolo a fost Tudor Galos, marketer la Microsoft, care a facut din prezentarea lui despre promovarea unui produs pe retele de socializare, un fel de mindfuck, in sensul ca desi sunt fan inrait al browserului Opera de cand m-am dat prima data pe internet, discursul lui Tudor m-a facut sa descarc si sa testez noul Internet Explorer 9. N-am de gand sa intru in dedesubturi si detalii insa pot spune ca…

Mi-a placut:

  • Interfata. E simpla, si mult mai aerisita ca la orice IE de pana acum. Butoanele de refresh, home, etc sunt dupa parerea mea asezate oarecum ciudat, dar presupun ca asta tine de continuitate in design.
  • Viteza. IE se misca foarte bine, zic baietii de la Microsoft ca mai bine ca orice browser concurent. Asa o fi, ei au cifrele exacte.
  • Plugin-uri. Ca orice browser care se respecta la ora actuala, plugin-urile ii sporesc functionalitatea si adapteaza browserul dupa utilizator. Lucru fain e ca iti si arata cu cat creste viteza pe masura ce dezactivezi din ele.
  • Accelerare video. E primul browser care beneficiaza de accelerare grafica. Adica wow! Chiar nu m-as fi gandit la asa ceva.

Nu mi-a placut:

  • Parca e facut in graba. Cand toate aplicatiile capata linii fluide, IE9 e cam patratos.
  • Download-urile se deschid intr-o fereastra separata, nu intr-un tab, dar presupun ca asta-i doar o chestie de gust personal.
  • Mai da erori pe unele site-uri, mie de exemplu nu-mi afiseaza corect widgetul de facebook de pe blog.

Tragand line, IE9 este clar cel mai bun IE de pana acum. Cand s-a luat decizia de catre Microsoft sa asculte si doleantele utilizatorilor, a fost un mare pas in fata. Nu cred ca o sa renunt la Opera prea curand, insa IE9 a reusit, in sfarsit, sa ajunga printre alternative. Intr-un top personal al browserelor, IE9 tocmai a detronat Firefox si a urcat pe locul 3 dupa Opera si Chrome.

Latest Comments

  1. blue_hurt 18 martie 2011
  2. Cipri.S 19 martie 2011
  3. Mack 19 martie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.