Am mai ratat un sfarsit de lume.

Acum cateva mii sau sute de mii de ani, cand trebuia inca sa iti fugaresti mancarea in picioarele goale si imbracat in piei de animale pe care le-ai fugarit mai devreme, orice dezastru local, era considerat sfarsitul lumii.
Ca era vorba de un vulcan, un tsunami, cutremur sau cine stie ce epidemie de boala, pentru un grup de cativa oameni care credeau ca pamantul e plat si dupa muntii din zare e un hau fara de capat, fiecare catastrofa care decima peste 90 de procente din totalul populatiei dintr-un areal restrans, era interpretat ca un sfarsit de lume universal si absolut. Asta chiar daca, la cateva mii de kilometri distanta, alti oameni traiau bine mersi, alergand in voie dupa haleala. Si era fain pe atunci, ca nu prea le prezicea nimeni, si sfarsiturile de lume se intamplau cam rar. Spre deloc.

Dar acum, de ceva vreme, tot se trezeste cate unul sa anunte vreun sfarsit de lume. Unul d-ala bun, cu fulgere, cu pucioasa, cu judecati „de apoi”, cu ridicari la cer, cu tot tacamul, meniu complet. Ce sa mai zic, numai eu am prins vreo cateva sfarsituri si-s destul de tanar…

  • De exemplu, in 11 august 1999 (observati ca ultimele 3 cifre din an, daca le intorci invers, devin 666, numarul Fiarei) probabil autoproclamatul profet Matthew Dumbrell din Marea Britanie astepta sfarsitul lumii la ora 12.50 din acea zi. Banuiesc ca ora locala. Nu s-a intamplat nimic deosebit, in afara de eclipsa de soare care a fost vizibila din Romania.
  • Apoi, la trecerea in anul 2000, se astepta toata lumea sa se duca dracului toata tehnologia, internetul – asta ar dus la pierzanie tinerii obsedati de mIRC si CS (Mai tineti minte?!?) si automatele de cafea, care ar fi nenorocit clasele muncitoare. Nimic interesant, ca de obicei, Vacanta Mare facea revelionul la ProTV si daca tin minte bine,parca erau si vreo doua-trei femei goale.
  • Pe 30 martie 2010 oamenii de stiinta de la CERN fugareau protoni prin accelerator incercand sa creeze particula lui Dumnezeu. Unii au zis ca din ciocnirea particulelor o sa rezulte o mini gaura neagra care o sa consume toata planeta si o sa murim, cu totii. Multa fasaiala pe subiectul asta, dar suntem toti aici, nu?!?
  • Si zilele trecute, un pastor american a prezis un cutremur-gigant, pe 21 mai 2011, la ora 18, ora locala oriunde ne-am afla. De ziua mea. Si l-am ratat si pe asta.

Chestia buna e ca am scapat de toate, m-am bucurat un pic de viata, mai am unul in 21 decembrie 2012, si daca trec si de ala, jur ca o sa ma duc sa vad piramidele si sa ma fac baiat cuminte

Imaginea o am de aici.

Latest Comments

  1. octi 23 mai 2011
  2. Liviu 23 mai 2011
  3. Mack 23 mai 2011
  4. blue_hurt 25 mai 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.