Amenintarea gugustiucului

Pentru cineva care e obisnuit cu internet de mare viteza, televizorul este un lux de neglijat, un obiect de care ma folosesc foarte rar, si de obicei numai cand imi vizitez parintii la tara.

In mod normal, nu-i simt lipsa, ba chiar as putea trai foarte bine fara televizor, fara perioada de sevraj, de acomodare, cum vreti voi sa-i ziceti, atata timp cat as avea un pc legat la internet. Dar cand esti la tara si reteaua EDGE abia face fata citirii mailurilor, cand se ia si curentul, e nasol.

De cateva ore a cazut reteaua electrica si inca astept sa-si revina. Daca era vreme urata cu fulgere, vant si inundatii mai ziceam si eu ca nu pot cei de la eON sa intervina si sa rezolve problema. Dar vremea e super. E cald, e atat de cald incat cei care ar trebui sa vina si sa remedieze problema probabil sunt pe la vreo terasa si se racoresc cu o bere.

As suna la ei, sa-i trag de manecuta, dar mai bine o las balta, pentru ca ultima data cand am facut asa ceva am fost luat de prost.

Acum cativa ani, intr-o vara, se pierdea tensiunea din priza din 10 in 10 minute, ba chiar mai des cateodata, incat ajunsese pc-ul meu sa nu mai porneasca. Nervos nevoie mare, am intrat pe internet de pe mobil, am gasit un numar de la deranjamente. Am sunat si aia mi-au zis ca n-am sunat bine, ca ei sunt de la Iasi si nu se ocupa de chestii d-astea, mi-au dat alt numar de la Bacau. Sun si la aia, aia raspund si-mi spun ca n-am sunat bine, ca nu se ocupa ei de genul asta de probleme, sa sun la alt numar care mi-l dau ei. Sun si la ala, aia iar imi dau cu flit si ma trimit in alta parte.

Si treaba asta tine cam vreo 20 de minute, si ma paseaza angajatii eON ca pe o bila de ping-pong in timp ce curentul isi vedea in continuare de fluctuatiile lui. Nu mai zic ca vorbeam din cost suplimentar, ca n-aveam minute nationale pe vremea aia.

Intr-un final, imi raspunde un nene, ca ei n-au nici o vina. Toata vina pentru pc-ul care nu se mai pornea o poarta puii de gugustiuc. Gugustiucii astia, natie perversa de porumbel salbatic, isi faceau cuiburile in transformatoarele de inalta tensiune si puii lor scurtcircuitau transformatoarele. Pasari malefice, ce mai la deal, la vale…

Amenintarea gugustiucilor s-a lasat asteptata in anii ce au urmat…asta pana acum.
Hopa, a venit curentul…se pare ca fost doar o alarma falsa. Ba nu, s-a luat iar. Ba nu…

Valeu, incep sa vad un tipar…

Latest Comments

  1. lucian 16 iulie 2011
  2. Mack 16 iulie 2011

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.